От началото на годината до днес човечеството е изчерпало годишния

...
От началото на годината до днес човечеството е изчерпало годишния
Коментари Харесай

Човечеството от днес живее на кредит

От началото на годината до през днешния ден човечеството е изчерпало годишния си предел от естествени запаси. И от през днешния ден живее на заем, заяви Фрас прес, цитирайки неправителствената организация " Глобъл футпринт нетуърк ". Данните на учените демонстрират, че тази година ресурсите на Земята са се изчерпали два месеца по-рано, в сравнение с преди две десетилетия.
Човечеството употребява в този момент естествените запаси 1.75 пъти по-бързо от потенциала за възобновяване на екосистемите, се споделя в официално съобщение на организацията.
Учените показват още, че Катар напримери изчерпва ресурсите си за цяла година за 42 дни, а Индонезия - за 342.
Ако използваме с темповете на французите, ще ни трябват 2,7 планети с запаси, а в случай че сме като американците - над 5 планети като Земята.
Природозащитните приканват да се вземат незабавни ограничения, с които да се измести денят на привършване на ресурсите към 31 декември. Главният инструмент е понижаване на излъчванията парникови газове. Ако понижим излъчванията въглероден диоксид с 50 %, можем да спечелим 93 дни годишно или да изместим деня на изчерпването до октомври, пресмята " Глобъл футпринт нетуърк ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР