От момента на прехвърлянето на Бюрото по защита на свидетели

...
От момента на прехвърлянето на Бюрото по защита на свидетели
Коментари Харесай

След рокадата: Главният прокурор не е искал охрана от Бюрото за защита на свидетелите

От момента на прехвърлянето на Бюрото по отбрана на очевидци към Министерство на правораздаването не са постъпвали формалния претенции от основния прокурор да бъде охраняван.

Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов в отговор на въпрос дали обвинител номер едно е дал поръчка да бъде охраняван от Бюрото за отбрана след законовите промени. В момента основният прокурор би трябвало да се охранява от НСО, както е по закон.

По думите на Стоилов основният прокурор не е давал поръчка да бъде охраняван от Бюрото след прехвърлянето му към Министерство на правосъдието, само че при окончателното прекосяване на същото, въпросът би трябвало да бъде решен, посочи Янаки Стоилов и загатна, че преценката за застрашеност на основния прокурор би трябвало да бъде преразгледана.

Освен това стана ясно, че Стоилов е упълномощил да се направи оценка на материалните активи и какви дейности са осъществени в Бюрото по отбрана. Той би желал да се наблюдава дали в целокупност движимото имущество ще бъде разполагаем за активността на Бюрото. Недвижимото имущество също би трябвало да продължи да обслужва задачите на Бюрото за отбрана.

Янаки Стоилов се надява допустимо в най-кратно време да бъдат проведени всички действия по прехвърлянето и това да стане без разтърсвания, с цел да продължи активността по защита на предпазени очевидци.

Той желае да се направи обзор за лица, които са накърнявали престижа на Бюрото и да бъдат взети съответните значими решения.

Стоилов има упоритостта всичко това да бъде направено за броени седмици, а не " в течение на няколко месеца ", с цел да може активността на Бюрото интензивно да продължи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР