От Министерството на образованието и науката започва да приема проекти

...
От Министерството на образованието и науката започва да приема проекти
Коментари Харесай

С 20 милиона лева ще бъдат изградени 150 училищни STEM центрове

От Министерството на образованието и науката стартира да приема планове по Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “ . Целта е да се увеличи интереса и мотивацията на учениците в региона на естествените науки , технологиите, инженерните науки и математиката.

С 20 000 000 лв. ще се финансира построяването на до 150 учебни STEM центрове . Проектите ще бъде в две категории: огромна и дребна. В огромната категория ще бъдат отпускани до 300 000 лева За нея могат да аплайват учебни заведения с повече от 300 възпитаници , които не разполагат с към този момент построен учебен център. В дребната категория ще се финансират планове на стойност до 50 000 лева Тя е за образователните заведения с по-малко от 300 възпитаници, както и към учебни заведения с повече от 300 възпитаници, в които към този момент действа подобен вид построен център.

Училищата ще могат да основават разнообразни типове STEM центрове: за млади откриватели, за технологии в изобретателните промишлености, за проучвателен лаборатории, класна стая за изобретателни цифрови основатели и други.

Възможност да аплайват имат всички държавни и общински учебни заведения в страната. Това може да се случи посредством особено създадената платформа – www.stem.mon.bg. На нея се намират и всички нужни документи, материали и запаси с информация за изискванията за кандидатстване и насоките за обмисляне и осъществяване на плановете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР