От години Швеция се бори с този вид насилие: престъпленията,

...
От години Швеция се бори с този вид насилие: престъпленията,
Коментари Харесай

Швеция не е виждала подобно нещо: войната на бандите

От години Швеция се бори с този тип принуждение: закононарушенията, извършвани  от проведени банди. Въпреки напъните на управляващите в последно време броят на нападенията с огнестрелно оръжие с съдбовен край се е нараснал фрапантно. Именно поради ескалиращото принуждение в Швеция държавното управление обмисля да включи и армията във войната против бандите, оповестява немската социална телевизия АРД.

„ Никоя друга страна в Европа не е преживявала такова нещо "

Шведският министър-председател Улф Кристершон се обърна за помощ към военните. С управленията на армията и полицията се търси формулата за такова съдействие, прецизира немското издание. То цитира премиера на скандинавската страна да споделя в тази връзка, че в никакъв случай Швеция не е преживявала сходно нещо – по адрес на престъпността, обвързвана с бандите.

Бандите постоянно набират малолетни от имигрантските квартали, които по-късно правят набези. Миналата година 60 души са били убити с огнестрелно оръжие, а единствено през септември тази година смъртните случаи са единайсет. И двете цифри съставляват нов връх, прецизира АРД.

Само през септември т.г. войната на бандите в Швеция е взела 11 жертвиСнимка: Henrik Hansson/TT NEWS AGENCY/picture alliance

Войната сред бандите заплашва сигурността на страната

Насилието е подхранвано от враждата сред две банди за систематизиране на територии в бизнеса с опиати и оръжие. Едната се управлява от човек с турско и шведско поданство, който живее в Турция, а другата от негов някогашен съизвършител. Според полицейски комисар Андерш Торнберг войната сред бандите заплашва сигурността на страната.

Дясноцентристкото държавно управление на Кристершон пристигна на власт предходната година, а измежду обещанията му беше и това да предприеме строги ограничения против престъпността на бандите. Но към този момент не е съумяло да овладее обстановката. Вчера (четвъртък, 28 септември) министър-председателят разгласи, че ще бъдат признати промени в Наказателния кодекс, с които полицията ще получи повече права, очевидците – по-надеждна отбрана, а нарушителите - по-дълги присъди.

Още по тематиката - в това видео на Дъждовни води: 

Швеция към този момент не е това, което беше

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР