От ГЕРБ определиха като лъжа разпространената информация от бившето правителство

...
От ГЕРБ определиха като лъжа разпространената информация от бившето правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ отговориха на Петков за "Балкански поток": За разлика от вас не сме подписвали неизгодни за България документи

От ГЕРБ дефинираха като неистина публикуваната информация от бившето държавно управление " Петков " за установени съществени нарушавания при строителството на " Балкански поток ". От ГЕРБ припомниха, че газовият план е построен напълно съгласно законодателството на Европейския съюз и в сходство с енергийната тактика на България, подкрепена с решение на Народното събрание.

Заключенията от инспекциите на Междуведомствените групи са оскъдни и цялостна неистина, тъй като не могат да изземват функционалностите на институциите, с чиито решения е издигнат " Балкански поток ", съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ някогашният енергиен министър в последните две държавни управления на Борисов Теменужка Петкова:

" За разлика от това ръководство не сме подписвали неизгодни за България документи ".

От ГЕРБ отхвърлиха обвиняванията за нарушаване на трудовото и екологичното законодателство при построяването на " Балкански поток ":

" Ето и отговорите, които от Министерство на околната среда и водите е дало, във връзка съблюдаване на екологичното законодателство - нито едно нарушаване по въпроса за финансирането на " Балкански поток ".

По въпроса за финансирането на " Балкански поток " Теменужка Петкова сподели решение на КЕВР от 21 декември 2018 година, в което се дефинирало при какви условия и при какви доходи би трябвало да се осъществя планът от " Булгартрансгаз ", с цел да бъде преференциален.

Тези условия се съблюдават и страната ни печели от " Балкански поток ", увери Теменужка Петкова и разяснява:  " Те са нездравословни за България и аз мисля, че през днешния ден е един прекрасен ден за българската народна власт, тъй като тези хора си отидоха ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР