От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Тома БиковОт новото

...
От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Тома БиковОт новото
Коментари Харесай

Биков: Културният министър не знае колко са парите за киното – 28 млн., не 44

От Facebook профила на депутата от ГЕРБ Тома Биков

От новото видео на министъра на културата, разбрах, че е обезпечил 44 милиона за българското кино през тази година. Радвам се да го чуя, тъй като по този начин би трябвало да бъде съгласно Закона за филмовата промишленост. Проблемът е, че в бюджета е записано, че за филмовата промишленост ще бъдат отделени 28 милиона лв., а не 44 милиона.

Не се заяждам на дребно, само че това, че не знае какъв брой са парите за киното е по-голям проблем от петъчния клип. Освен това, министърът твърди, че е обезпечил 12 милиона лв. за музеите, „ макар лъжите на опозицията “. Ще му напомня, че тези пари бяха обезпечени с помощта на гласовете на опозицията и макар, че „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, гласоподаваха срещу това предложение на „ ИТН “.

Не му желая оставката. Това към този момент направиха десетки авторитетни създатели. Политиците, които би трябвало да изискат оставката на сегашния министър на културата са Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Станислав Трифонов, Христо Иванов и Атанас Атанасов (ДСБ). Те са тези, които носят отговорност за всички негови дейности.

Пожелавам Ви щастлива седмица и сполучлива нова година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР