От Европейската комисия посочиха днес, че са уведомили компанията майка

...
От Европейската комисия посочиха днес, че са уведомили компанията майка
Коментари Харесай

Европейската комисия е на крачка от налагането на тежка глоба на Мета


От Европейската комисия показаха през днешния ден, че са уведомили компанията майка на " Facebook " (Facebook) " Мета " (Meta), че евентуално нарушава антитръстовите закони на Европейски Съюз, като пречи на конкуренцията на пазарите за онлайн разгласи и злоупотребява с господстващото си състояние, съобщи Ройтерс.

" Комисията се опълчва на това, че " Мета " обвързва своята онлайн услуга за категоризирани реклами - " Facebook Маркетплейс " (Facebook Marketplace), с влизащата в групата обществена мрежа ( " Facebook " ) ", се показва в известие на Европейска комисия по отношение на предварителната инспекция, която е осъществена от Брюксел.

Комисията също по този начин изрази угриженост, че " Мета " постанова нелоялни условия за търговия на съперниците на " Facebook Маркетплейс " за своя лична полза.

Изпращането на ревю на възраженията не предрешава резултата от следствие, сподели комисията, добавяйки, че в случай че заключи, че е имало нарушаване, може да наложи санкция до 10 на 100 от годишния световен оборот на компанията, написа Българска телеграфна агенция.

През 2021 година компанията осъществя доходи от към 118 милиарда $.

Антимонополните изводи на Европейска комисия са неоснователни, уточни от своя страна " Мета ", съобщи Ройтерс. От компанията показаха, че ще продължат да работят с регулаторните органи, с цел да потвърдят, че техните артикули и услуги са ориентирани в интерес на потребителите и конкуренцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР