От електорална гледна точка ситуацията в страната е взривоопасна. Това

...
От електорална гледна точка ситуацията в страната е взривоопасна. Това
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Ситуацията в страната е взривоопасна

От електорална позиция обстановката в страната е взривоопасна. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът Даниел Смилов, доцент по доктрина на политиката в катедра „ Политология “ на Софийския университет " Свети Климент Охридски ".

Според него са вероятни огромни изненади на изборите.

„ Основният въпрос, на който хората би трябвало да си отговорят, е дали желаят опазване на настоящето ръководство или смяна. Този въпрос ще се наложи по време на акцията. Запазването на настоящето ръководство минава през сюжети, които биха мъчно допустими от болшинството от хора “, сподели той.

Предизборната акция има капацитет да промени разпределението на силите, сподели още Даниел Смилов. Запазването на статуквото минава през комплицирана математическа настройка, добави той.

По време на акцията и даже в последния миг хората могат да трансформират желанията си. Оформя се забавна акция с забавни изборни резултати, предвижда политологът.

Задачата на партиите, които стоят зад концепцията за смяна, не е лесна. Те би трябвало да калибрират посланията си, тъй като има заплаха жителите да ги помислят за незадоволително решителни, другият вид е да се покажат като прекомерно радикални и да уплашат гласоподавателите, добави той.

Освен ляво насочени политики Българска социалистическа партия предлага и евроскептицизъм, сподели още Даниел Смилов. Според него сходно държание не показва Българска социалистическа партия в очите на гласоподавателите като опция на статуквото.

" Лансират хора като Велизар Енчев и проф. Иво Христов. Имат други политики, които са свързани с съветските геостратегически планове, които постоянно са подкрепяли. Това са неща, които огромна част от българското общество няма да схване. Това е едно от провокациите пред смяната, която социалистите оферират ", сподели той.

Даниел Смилов сподели още, че опция в демокрацията постоянно има. Запазването на настоящето статукво минава през коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи и елементи от Обединени патриоти, в случай че съумеят да влязат в идващия парламент. Вратата за другите възможности е отворена, само че всички те имат своите проблеми, добави политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР