От Движение БОЕЦ и журналистическия сайт Биволъ направиха акция пред

...
От Движение БОЕЦ и журналистическия сайт Биволъ направиха акция пред
Коментари Харесай

БОЕЦ: Защо руска компания строи Балкански поток?

От Движение " БОЕЦ " и журналистическия уебсайт " Биволъ " направиха акция пред офиса на съветската компания IDC, която строи " Турски поток " в България, само че във фейсбук профила на придвижването е написана неверно като " ADC ".

Регистрираната в Белград съветска компания IDC (Infrastructure Development and Construction), която беше основен реализатор за построяването на газопровода " Турски поток " през Сърбия, също се явява подизпълнител на българския сектор от газопровода.

Това стана ясно още от февруари, написа " Актуално ".

Разрешението за създаване на газопровода от България до Сърбия е обещано от саудитския консорциум " Аркад " ( Arkad). Компанията, която има опит при реализирането на такива огромни планове, употребява машините и част от служащите, с които е издигнат " Турски поток " през Сърбия.

Те приготвят терена, инсталират и заваряват тръбите на тръбопровода, т.е. става въпрос за осъществяване на сложна услуга. Информацията удостоверява изказване на ръководителя на " Сърбиягаз " Душан Баятович, че фирмите, построили сръбския сектор на " Турски поток ", могат да оказват помощ на съседите в България да завършат работата си допустимо най-скоро, тъй като без българската част от газопровода няма да има газ за Сърбия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР