От два сезона отглеждам подправки вкъщи и кухнята ми мирише

...
От два сезона отглеждам подправки вкъщи и кухнята ми мирише
Коментари Харесай

Живи подправки на балкона - малко съвети

От два сезона отглеждам подправки у дома и кухнята ми мирише по безусловно друг метод. Живата билкова примес наподобява добре и постоянно може да влезе в приложимост за салата, чорба или друго ядене. Ето малко препоръки, които ще ви оказват помощ да се справите с това предизвикателство, даже и да не сте опитвали до момента.Изберете подправки, които употребявате най-често - няма необикновен смисъл да засаждате естрагон, в случай че ще го ползвате един път в годината. За мен персонално е най-добре да се съсредоточвам върху магданоз, копър, босилек, мащерка и розмарин. Често използвани обаче още са салвията (градински чай), риганът, дивият чесън.

Избирайте съдове, които са от натурален материал - карамика, глина, камък, метал, дърво - и акцентират зеления цвят.

В саксия растенията може да се садят по-нагъсто, в сравнение с в градина, тъй че зеленината безусловно да извира от съда. Ако решите да засадите доста типове в един съд, не забравяйте че храстовидните би трябвало да са по средата, а висящите – по края.

Друг готин вид, който работи даже в затворено помещение, е да засадите подправките в идентични саксии и да ги наредите на перваза като дребни зелени стражи.



Висящата кошница е страховит избор, изключително в случай че кухнята ви има балкон, на който да я разположите. В подобен съд без проблем се хващат копър, босилек, провесен розмарин и мащерка – те в действителност преливат от него.

Първата година си играх да засявам първо разсад, а след това да го трансферирам в саксиите – изгубих доста време и закъснях с естествения график на напредък. Моят съвет е да си купите подготвен разсад от огромните оранжерии или култивиран магазини и непосредствено да го засадите в саксия.



Идеалното време за засаждане на подправките е късната пролет, т.е. - занапред до края на май. Шест седмици по-късно на всеки седем дни ги подхранвайте с уравновесен течен тор.

Винаги, когато садите растение в саксия, правете отводняващи отверстия и дренажен пласт.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР