От днес започват масови проверки на полицаите за употребата на

...
От днес започват масови проверки на полицаите за употребата на
Коментари Харесай

От днес: Тестват полицаите за алкохол и наркотици преди и по време на работа

От през днешния ден стартират всеобщи инспекции на служителите на реда за използването на алкохол и опиати преди и по време на работа. Това разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред Би Ти Ви. Той посочи, че още от сутринта на доста места по едно и също време е почнало тестването с дрегери.

" Проверките ще се вършат при започване на промяната, по време на самия работен развой, както и в края на промяната ", добави Тодоров.

Той не посочи дали всички служители на реда ще минават на полеви тест, или това ще става на инцидентен принцип. Въпреки че тестванията за опиати не са евтини, основният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че министерството има волята да отдели нужните средства, с цел да не се позволяват на работа пияни или дрогирани служители на реда.

Повод за акцията, която Тодоров не посочи дали ще е непрекъсната или краткотрайна, станаха зачестилите случаи на служители на реда, които са хванати да карат с алкохол или опиати. Само преди няколко дни чиновник на Министерство на вътрешните работи катастрофира в София, като по-късно е дал позитивна проба за опиати.

Според очевидци на инцидентанегови сътрудници са създали опитда го подменят с различен човек при даването на тестът, само че това по този начин и не е станало.

" Има проблеми в подбора, образованието, възпитанието и контрола в част от редиците на Министерство на вътрешните работи. От януари следващата година влиза разпоредба за дейностите при определяне на чиновници на Министерство на вътрешните работи след приложимост на алкохол или опиати ", сподели още Тодоров. Т

ой изясни, че в случай че служител на реда бъде заловен с алкохол, само че не ръководи транспортно средство, ще бъде дисциплинарно осъден. Ако е зад кормилото, ще бъде уволнен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР