От днес се забранява износът на определени лекарствени продукти за

...
От днес се забранява износът на определени лекарствени продукти за
Коментари Харесай

Спират износа на лекарства за злокачествени заболявания

От през днешния ден се не разрешава износът на избрани лекарствени артикули за лекуване на болести със социалнозначим темперамент - диабет, шизофрения и злокачествени болести. Недостигът на тези лекарства на пазара ще заплаши живота и здравето на забележителен брой пациенти в страната. Решението влиза в действие с издадена заповед от министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Неспазването или спирането на назначената на тези пациенти терапия ще докара до сериозен риск за живота и здравето им , а смяната в лечението може да бъде осъществена единствено след спомагателни лабораторни проби и нужда от посещаване при доктор, което в изискванията на изключителното състояние основава спомагателен риск за тези пациенти. Още повече, че тези, които страдат от онкологични болести и диабет, спадат към рисковите категории.

Забранява се и износът на избрани артикули, съдържащи етанол. Продуктите, съдържащи етилов алкохол (Ethanol), са необятно употребявани за стерилизация за попречване на по-нататъшното разпространяване на заболяването и за запазване живота и здравето на жителите и медицинските експерти. Търсенето на такива артикули е доста нараснало след оповестяването на изключителното състояние в Република България, като продължава да нараства и сега.

Забраната за експорт на посочените в заповедта лекарствени артикули е в действие до анулация на изключителното състояние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР