От днес се възстановява преминаването на тежкотоварни камиони през граничния

...
От днес се възстановява преминаването на тежкотоварни камиони през граничния
Коментари Харесай

Собственик на транспортна фирма: ГКПП Илинден-Ексохи е затворен

От през днешния ден се възвръща прекосяването на тежкотоварни камиони през граничния пункт с Гърция " Илинден-Ексохи ", оповестява Българска национална телевизия по информация от посолството ни в Атина.

Няма да бъдат нужни PCR проби, само че ще се изисква QR код, получен след регистрация, направена най-късно 24 часа преди пътуването. Решението не визира туристите.

От Регионалната дирекция на Гранична полиция - Смолян не удостоверяват информацията, че от през днешния ден се възвръща прекосяването на тежкотоварни коли.

Собственикът на транспортна компания от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков изрично отхвърли пред " Хоризонт " пунктът да е отворен.

" Това беше блъф, употребен от нашето Външно министерство за потушаване на напрежението. Тази заран прозвъних. Няма такава информация в гранична работа за 7-и септември. Тук е известна датата 15-и септември ", акцентира превозвачът.

„ Камиони идват от време на време от Румъния, от Полша, наши от Благоевград. Аз имам сниман видеоклип по какъв начин идват товарни коли “, описа Веселинков.

Загубите си той пресмята на към 600 лв. на всеки курс. „ Около 600 лв. опират разноските, които плащаме повече на един курс. “

" Не се връзват цените към този момент. Обезсмисля се всичко ", добави Кръстьо Веселинков.

За банкрутирали не ми е известно, само че претърпели съществени загуби има, уточни той в отговор на въпрос дали има затворени бизнеси на превозвачи в региона на Гоце Делчев.

„ Слава Богу не съм опрял до тези 60/40. Допреди да затворят КПП-то съм си работил обикновено, само че в тези два месеца, откогато е затворено, спадът ми е към 70% в оборота “, разясни още Веселинков.

Относно поръчката за гражданско непокорство, която бе направена преди дни от страна на превозвачески компании, Кръстьо Веселинков посочи, че следва да се обмисли по какъв начин тъкмо да се случи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР