От днес, 24 юни, започват строителните дейности по разширение на

...
От днес, 24 юни, започват строителните дейности по разширение на
Коментари Харесай

Започна разширението на бул. „Ломско шосе“

От през днешния ден, 24 юни, стартират строителните действия по уголемение на пътните платна на бул. „ Ломско шосе “  в сектора след  кръговото кръстовище при метростанция „ Ломско шосе “ до ул. „ 107-ма “ в София. Общата дължина на построявания сектор е 660 м. В рамките на строителството се планува уголемение на булеварда с две пътни платна по 10.5 м, създаване на междинна разграничителна линия, източен локал и прилежащи тротоари. Проектът включва още и реорганизация на всички инженерни мрежи и уреди, както и построяването на нови ВиК-мрежи, ревизионни шахти и осветяване, оповестиха от Столична община.

„ На процедура това ще бъде един напълно нов бул. с две платна по 10.5 метра, с по три ленти в посока и с локал от източната страна, с напълно нова инфраструктура, с LED- остветление и нови тротоари. Започваме осъществяването на първия стадий по бул. „ Ломско шосе “ от ул. „ 107 “ в посока кръговото при метростанция „ Ломско шосе “.
 Столична община
От 24 юни се вкарва краткотрайна организация на придвижване, като за нея са планувани нужните пътни знаци и маркировка. Организацията на публичния превоз по време на строителството  ще бъде  съобразен със строителните действия. Не се планува цялостно затваряне на булеварда, само че имайки поради, че той е входна артерия на София, молим за самообладание от страна на водачите “, разяснява зам.-кметът по строителство на Столичната община инж. Ангел Джоргов.

В рамките на строителните действия ще бъдат обособени места по тротоарите за засаждане на  72 нови дървета. 

Изпълнението на строителните действия от този стадий на разширението на бул. „ Ломско шосе “ ще продължи до края на месец октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР