От Българската федерация по художествена гимнастика разясниха защо резервата на

...
От Българската федерация по художествена гимнастика разясниха защо резервата на
Коментари Харесай

Федерацията по художествена гимнастика: Резервите пътуват само ако играят

От Българската федерация по художествена гимнастика обясниха за какво резервата на ансамбъла Камелия Стоилова не е с грациите в Япония и не може да размени контузената Лаура Траатс.

По-рано през днешния ден (26 октомври) стана ясно, че олимпийската шампионка с ансамбъла е получила травма и девойките няма да могат да изиграят за финален път съчетанията си на международното състезание. Тъй като няма кой да я размени, грациите няма да вземат участие в разпределението на медалите.

От БФХГ коментират, че няма по какъв начин запаса да поддържа девойките на място, в случай че не взе участие в най-малко едно от съчетанията по време на шампионата. Такъв е бил и регламентът за олимпийските игри. Тогава в Япония с българските титулярки отбор и самостоятелно пътуваха Стоилова и Татяна Воложанина. Те обаче не влязоха в олимпийското село, а участваха единствено на лагера преди този момент.
Вижте тази обява в Instagram.

От федерацията прибавят, че до през вчерашния ден Лаура не е имала проблем и не е било планувано златният отбор от Токио да не играе в цялостен състав на последното си съревнование.

" За жал в огромния спорт има такива моменти! Случват се! Не търсете проблеми там, където не са! Обичайте и подкрепяйте девойките, дано изпратим към всички любовта и позитивната си сила и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без неточност! Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви! Нека оставим девойките на мира, заслужават го! На всички им е доста тежко! Утре сутринта Буба и Таня стартират битката, дано ги оставим да могат да се концентрират и да играят както са готови! ", се споделя в известието на федерацията.



България ще има две представителни в самостоятелната конкуренция на международното състезание - Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Двете ще изиграят първите си съчетания на следващия ден (27 октомври).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР