Според слуховете откриването може да се превърне в експлозия от

...
Според слуховете откриването може да се превърне в експлозия от
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан се открива със секс скандали и дългоочаквани кино заглавия

Според слуховете откриването може да се трансформира в детонация от обвинявания в духа на придвижването #AзСъщо (#MeToo).

Часове преди началото на кинофестивала в Кан, девет дами, множеството от които анонимни, упрекват френския кино продуцент Ален Сард в полово посягане или обезчестяване, когато са били малолетни или напълно млади актриси, съобщи Агенция Франс Прес.

Планирана е и стачка на чиновниците, което основава опасения от анулация на церемонията.

Обвиненията за полово принуждение са отправени от страниците на броя на женското списание " Ел ", оповестен в понеделник, 13 май. Според публикацията множеството от действията датират от 80-те и 90-те години на предишния век и не са съобщавани до момента.

Актриса " от телевизионни сериали от 1990 година до 2000 година ", представяща се с първо име " Елза ", споделя по какъв начин продуцентът, който в този момент е на 72 години, я е изнасилил, когато е била на 15 години. Това се е случило през 1985 година Тогава под предлог, че на професионална среща ще разискват идна роля, той я поканил в жилището си в 8-и регион на Париж, твърди дамата.

Други дами, чиито имена са изменени, се оплакват от обезчестяване, опит за обезчестяване или от деяние, което би могло да бъде приравнено към опит за сводничество, отбелязва Агенция Франс Прес.

Адвокатът на продуцента Жаклин Лафон, с която Агенция Франс Прес се свърза, не отговори на отправеното питане.

В Кан тази година би трябвало да бъдат показани огромни и предстоящи продукции като " Мегалополис " на Франсис Форд Копола, както и новият филм на Йоргос Лантимос " Видове добрина " (Kinds of Kindness).

Комбинацията от неспокойствие във връзка министър председателите на филми и опасенията от анулация на церемонията, съчетани с възможни престъпни обвинявания, прави атмосферата извънредно характерна, сподели пред Ройтерс Скот Роксбъроу, основен редактор на европейския офис на изданието " Холивуд рипортър ".

Френският всекидневник " Фигаро " заяви през предходната седмица, че уредниците са образували спешен екип при положение на възможното обявяване на имената на 10 фигури от филмовата промишленост по обвинявания в полово принуждение в деня на откриването. Според изданието е допустимо и някои филми да отпаднат от графика на прожекциите, а упрекнатите може да бъдат помолени да не се появяват на аления килим.

Възможно е да бъде оповестена стачка на фестивалните служащи поради препоръчани промени в трудовото законодателство на Франция.

Според Роскбъроу научнофантастичният епос на Копола " Мегалополис " е филмът, който наложително би трябвало да се гледа през тази година.

Директорът Тиери Фремо по време на конференция в понеделник заяви за Агенция Франс Прес, че не чака да има дискусия към откриването през днешния ден вечерта. 

Изминалата година беше добра за киното, означи той. По думите на Фремо уредниците са взели решение да не придвижват полемиката от публичния живот в границите на кинофорума.

Кан има уязвимост към одобрените холивудски звезди и това проличава по почетните награди, които от ден на ден се раздават в последните години - Джордж Лукас, Мерил Стрийп, Том Круз, Харисън Форд и други

Това е част от желанието на уредниците на фестивала да привлекат светлините на прожекторите към актьорите, които са ненапълно забравени в ерата на " Марвел ", сподели Роксбъроу. Сред актьорите под 35 години, които ще минат по аления килим в Кан, ще бъдат Джейкъб Елорди от тийнейджърската драма " Еуфория ", Аня Тейлър-Джой и поп звездата Селена Гомес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР