От Automotive Cluster България изнесоха нова порция информация, свързана с

...
От Automotive Cluster България изнесоха нова порция информация, свързана с
Коментари Харесай

Подробности за фабриката за ел.коли край Ловеч

От " Automotive Cluster България " изнесоха нова порция информация, обвързвана с построяването на фабриката за електрически автомобили на e.GO у нас. Според нея, новото оборудване ще бъде кибер-физичен близнак на интелигентната, основана на правилата на промишленост 4.0, фабрика в Аахен, Германия, която е първата по рода си изцяло обвързвана цифрова микрофабрика в BEV промишлеността, употребяваща способите на ‚интернета на производството‘ и усъвършенствана автоматизация. Инвестицията е резултат от сполучливото съдействие и работа на Министерството на стопанската система, Аутомотив Клъстер България, частни вложители и институции в България и Германия.

Очакваната инвестиция на компанията, която ще работи в България – Next.e.GO България, ще е в размер на към 280 млн. лева (140 млн. евро). Производственият потенциал ще бъде 30 000 електрически автомобила годишно, като в района ще бъдат основани до 1000 нови работни места. Проектът ще бъде осъществен на територията на цех „ Балкан “ АД в гр. Ловеч, а началото на серийното произвеждане е планувано за първото тримесечие на 2024 година

Фабриката ще създава един от най-устойчивите градски електрически автомобили- E.GO Life, в Cross и Sport модели. Всички BEV коли e.GO са основани на издръжливата алуминиева рамка space frame и са направени от възобновими полимерни материали. Tози метод отстрани потребността от обичайните Пресшоп и Пейнтшоп (цехове за сплескване и боядисване), което разрешава по-екологична и стопански устойчива система за произвеждане в микрофабрики. По този метод e.GO Mobile ще революционизира производството в автомобилната индустрия, като сведе до най-малко екологичния си отпечатък и увеличи финансовата си успеваемост.

 Подробности за фабриката за ел.коли край Ловеч

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР