От 16 април, Лазаровден, тръгват круизите до остров Света Анастасия.

...
От 16 април, Лазаровден, тръгват круизите до остров Света Анастасия.
Коментари Харесай

На Лазаровден тръгват круизите до остров Света Анастасия

От 16 април, Лазаровден, потеглят круизите до остров " Света Анастасия ". Тогава са планувани първите курсове на общинският транспортен съд " Бургус ". Това сподели за Българска телеграфна агенция Радовеста Стюърт, шеф на Общинското дружество " Туризъм " в Община Бургас.

Тя посочи, че ще бъдат осъществявани по два круиза на ден за начало, с предварителни записвания. Корабът ще потегля от Магазия 1 на Морска гара от 10:00 и от 13:30 часа. Билетите за възрастни ще са 16 лв. в двете направления, по-малко ще заплащат учащи и пенсионери. За тях цената е 12 лв.. Деца до 3 години и хора с увреждания ще пътуват гратис. За групови пътувания са планувани отстъпки.

" Засега сме планували два курса, в случай че има повече искащи сме подготвени да пуснем и трети, от 15:00 часа. Към момента много са записванията за 17 април ", посочи пред Българска телеграфна агенция Стюърт. 
Престоят на острова е два часа. Там туристите могат да прегледат интерактивния музей, да възпламенят свещичка в остарелия храм и да опитат някое от рибните изкушения в ресторанта.
От месец май разходки до острова ще прави общинският катамаран " Анастасия ".

" Активният летен туристически сезон евентуално ще бъде открит към средата на месец май. Обичайно по това време в региона на Бургас идват първите туристи. През предходната година островът " Света Анастасия " е бил посетен от повече от 20 000 туристи, повече от които българи ", сподели за Българска телеграфна агенция Радовеста Стюърт и добави, че миналогодишният сезон е бил доста добър, освен откъм брой гости, само че и откъм генериран доход.

Тази година на острова ще има богата стратегия, разнообразни музикални и културни събития. От май месец ще стартират туристическите пътувания и до другата атракция покрай Бургас - рибарското населено място " Ченгене скеле ". Там за Великденските празници е планувана стратегия с фолклорни осъществявания, демонстрации, уъркшопове за по-малките. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР