От 1 февруари румънските власти ще налагат глоби отговорни служители

...
От 1 февруари румънските власти ще налагат глоби отговорни служители
Коментари Харесай

Съседите въвеждат глоби за ваксинация

От 1 февруари румънските управляващи ще постановат санкции виновни чиновници в центровете за имунизация, които употребяват дози ваксина за лица, които нямат право да се имунизират в този стадий от акцията. Причината да се стигне до тази мярка, е че е имало случаи на имунизиране " по дребна сделка " или " въз основата на другарство ", призна министърът на опазването на здравето Влад Войкулеску.

„ В случай, че координатор в някой център си разреши да вземе ваксина, която би трябвало да отиде при възрастен човек или лице с хронични болести, или при човек, който в действителност има потребност от имунизация, с цел да имунизира другар, комшия или не зная още кого, ще би трябвало да заплати за това и сумата би трябвало да бъде такава, че да не му е прелестно да си спомня за нея “, сподели министърът. Стойността на санкцията към момента не е конкретизирана.

Първата фаза от имунизацията в Румъния стартира на 27 декември с работещите в областта на опазването на здравето и обществените грижи. От 15 януари започва втората фаза, при която се имунизират лица над 65 години, хронично заболели хора и чиновници от основни сфери за действието на страната, в това число от просветителната система. Третата фаза е ориентирана към останалата част от популацията на страната.

В Румъния се ползват имунизациите на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР