Освен производство компанията има собствени насаждения от лавандула и дестилерия

...
Освен производство компанията има собствени насаждения от лавандула и дестилерия
Коментари Харесай

Продажбите и печалбата на "Лавена" намаляват за полугодието

Освен произвеждане компанията има лични насаждения от лавандула и дестилерия

© Str Още по тематиката
От търговията до производството

Константин Шаламанов, ръководител на съвета на шефовете и съсобственик на козметичната компания " Лавена "
23 мар 2018
" Лавена " удвоява облагата си за предходната година

Производителят на козметика продължава да разраства активността си
30 яну 2018 Шуменският производител на козметика " Лавена " регистрира 7% по-ниски доходи за първите шест месеца на 2018 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Печалбата на сдружението понижава съвсем на половина. Това излиза наяве от финансовия доклад, оповестен на фондовата борса.

Резултати

Към края на юни чистите доходи от продажби са в размер на 8.3 млн. лева по отношение на малко под 9 млн. лева преди година. В същото време разноските за активността леко се повишават (2%) до 7 млн. лева Макар че разноските за първични материали и материали образуват над половината от общите, като сума те понижават. За сметка на това се усилват разноските за външни услуги и амортизации. Печалбата спада на половина - от 1.2 млн. лева до 0.6 млн. лева

Задълженията като цяло на компанията (дългосрочни и краткосрочни) понижават през първото полугодие. За финансиране на активността си " Лавена " употребява както заем от мажоритарния си притежател " Балтимор " (който държи 75%), по този начин и банкови заеми.

Увеличение на капитала

На общо заседание в края на юни акционерите взеха решение за нарастване на капитала на сдружението със лични средства за сметка на насъбрани запаси от минали години. Така капиталът на сдружението, който сега е 320 хиляди лева, ще нарасне до 8.3 млн. лева, като за задачата ще бъдат употребявани награди от издаване на скъпи бумаги и други запаси. Всеки от сегашните акционери ще получи по 25 нови акции против всяка притежавана. Увеличението към момента не е вписано в комерсиалния указател.

Акционерите още взеха решение да не се разпределя дял за 2017 година Цялата облага от 1.8 млн. лева ще бъде отнесена към запасите.

Компанията е един от водачите в производството на артикули за бебета с марката си " Бочко ". " Лавена " разполага също със лични насаждения от лавандула и дестилерия. В сдружението работят към 110 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР