Основният заподозрян за терористичното нападение в Нова Зеландия - 28-годишният

...
Основният заподозрян за терористичното нападение в Нова Зеландия - 28-годишният
Коментари Харесай

МВР: Атентаторът от Нова Зеландия пътувал до България като турист, няма данни за терористична дейност


Основният обвинен за терористичното нахлуване в Нова Зеландия - 28-годишният австралиец Брентън Тарант, е пътувал в България като екскурзиант и главно е посещавал исторически обекти, удостовери през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.Към момента няма никакви данни, които да потвърждават активност на австралиеца, обвързвана с тероризъм у нас.

"През нощта сътрудниците не са спрели да работят. Установен е контакт с партньорските служби, открит е целият маршрут на придвижване на територията за страната, в този момент се ревизират съответни данни и връзки. Искам да успокоя всички, че до този миг изрично няма данни за някаква активност, която да е обвързвана с тероризъм на територията на България. Засега данните, които имаме е, че той е идвал в България като екскурзиант. Сега ревизираме местата, където е преспивал той, имаме информация ", съобщи Иванов.

Тарант е бил у нас през ноември 2018 година, като част от обиколката му в няколко балкански страни. В България той е посетил София, Пловдив, Плевен, Благоевград, Бачково, Асеновград и други

В офанзивата над две джамии в новозеландския град Крайстчърч починаха 49 души, а още толкоз са ранените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР