Косовският вицепремиер Бесник Бислими заяви, че Косово трябва да бъде

...
Косовският вицепремиер Бесник Бислими заяви, че Косово трябва да бъде
Коментари Харесай

Косовският вицепремиер: Трябва да бъдем готови за война

Косовският вицепремиер Бесник Бислими съобщи, че Косово би трябвало да бъде готово за война, съобщи Косовското радио и телевизия, като се базира на изявление на Бислими за украинското издание „ Европейская истина “. 

Според него постоянно може да бъде осъществена хибридна офанзива от страна на Сърбия против Косово.

По думите на Бислими „ стандартна война “ е невъзможна, защото Косово е предпазено от мироопазващите сили на НАТО (КейФОР).

„ Трябва да бъдем подготвени за война. Да, стандартна война е невъзможна в този момент, защото сме предпазени от мироопазващите сили на КейФОР. Въпреки това, както сподели образецът Банска, постоянно може да стартира хибридна офанзива (от страна на Сърбия) против нас и ние би трябвало да сме готови това да се случи още веднъж когато и да е “, съобщи Бислими за украинското издание.

На 24 септември 2023 година в северното косовско село Банска до Звечан група въоръжени сърби нападнаха косовската полиция, при което починаха един косовски служител на реда и трима от въоръжените нападатели. Косово назова случая „ терористично нахлуване “.

Отговорността за нападението в Банска пое Милан Радойчич – някогашен заместник-председател на най-голямата партия на косовските сърби „ Сръбска листа “, която се употребява с поддръжката на формален Белград. Прищина упрекна Белград, че стои зад офанзивата, а Белград отхвърли всякакво присъединяване в нея. Радойчич беше задържан в Сърбия и ден по-късно освободен, а след това Интерпол издаде интернационална заповед за ареста му, написа Българска телеграфна агенция.

По думите на Бислими в град Ниш в Южна Сърбия, който не е надалеч от границата с Косово, „ съществува така наречен Руски филантропичен център, който публично се грижи за пожарната сигурност, само че никой не е виждал резултат от работата му “.

Бислими съобщи, че Западът се съгласява с доказателствата, че нападението в Северно Косово е било хибридно и че корените му са във висшето управление на Сърбия, отбелязва Косовското радио и телевизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР