Регулаторите в Европейския съюз се очаква да започнат разследване на

...
Регулаторите в Европейския съюз се очаква да започнат разследване на
Коментари Харесай

ЕС ще разследва „Мета“ заради начина ѝ на справяне с руската дезинформация

Регулаторите в Европейския съюз се чака да стартират следствие на „ Мета “ (компанията майка на обществената мрежа „ Facebook “ – бел.ред.) поради терзанията, че тя не може да се оправи с идващата от Русия и други страни дезинформация, заяви през днешния ден „ Файненшъл таймс “, представен от Ройтерс.

Регулаторите подозират, че модераторите на „ Мета “ не вършат задоволително да спрат разпространяването на политическата реклама, криеща риск от подкопаване на изборния развой, оповестява изданието, цитирайки двама души, осведомени с въпроса.

Не се чака Европейската комисия да уточни Русия категорично в изказването си, с което се чака да излезе по-късно през днешния ден, а ще уточни само манипулиране на информация от задгранични субекти, се споделя в материала на ФТ.

„ Мета “ и Европейска комисия към този момент не са дали отговор на запитванията на Ройтерс за коментар, написа Българска телеграфна агенция.

Десетки страни по света, в това число Англия, Австрия и Грузия, ще изберат нови водачи през тази година. Изборите за Европейски парламент също предстоят през юни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР