Основният тренд през есента на тази година – броят на

...
Основният тренд през есента на тази година – броят на
Коментари Харесай

Ревю на Samsung Galaxy A9 2018: Първият смартфон с четири камери

Основният тренд през есента на тази година – броят на камерите в смарт телефона. От Samsung взеха решение да изпреварят с една крачка съперниците си: първо показаха Samsung Galaxy A7 2018 c три камери, а след известно време излезе и Samsung Galaxy A9: първият смарт телефон в света с четири съществени камери.

Samsung Galaxy A9 2018 се нарежда, като най-старшия модел в гамата Galaxy A и има съответната цена – към 1000 лева Струва ли си парите и значи ли по-големия брой на камерите най-хубавото качество на фотосите? За всичко това ще стане дума в актуалното ни ревю.
Технически характерности: екран: Super AMOLED, 6,3 инча, 2280 х 1080 пиксела;корпус: стъкло и алуминий;чипсет: Qualcomm Snapdragon 660;памет: 6 GВ оперативна памет, 128 GВ вградена памет;карта памет MicroSD: до 512 GВ;батерия: 3800 mah;конектори и портове: USB Type C, микрофон, високоговорител, слот за две Nano-sim и една MicroSD карта;предна камера: 24 Mp с апертура f/2,0;основна камера: четири камери 24 Mp, f/1,7, широкоъгълна 8 Mp f/2,4, телефото 10 Mp f/2,4, 5 Mp f/2,2;интерфейси: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS;операционна система: Android 8.0 Oreo с фирмената надстройка на Samsung;размери: 162.5 x 77 x 7.8 мм;тегло: 183 година

Дизайн
Ако се вгледате в предница на смарт телефона и не знаете, че новият Samsung Galaxy A7 е по-малък от Samsung Galaxy A9 2018 ще е мъчно да ги различите. Както и при предходните модели, рамката от горната страна и изпод на екрана, по наше мнение, е огромна. Екрана също по този начин не може да се назова безрамков отляво и отдясно. От друга страна, неналичието на разрез в горната част сигурно ще срещне утвърждението на хората, които не харесват тази мода в смарт телефоните през 2018 година.

 На дясната страна се намира бутонът за включване. В Samsung Galaxy A9, за разлика от A7, тук липсва датчик за пръстов отпечатък, което е тъпо. Това решение доста ни хареса в Samsung Galaxy A7 2018 и е необичайно, че не е употребен в идващия модел. Той несъмнено участва, само че на гърба на телефона. Малко над бутона за включване се намира и бутона за контролиране силата на звука.

 Слотът за картата памет, в съпоставяне със Samsung Galaxy A7 2018, се е преместил в горната част на корпуса. Той е тъкмо същия: можете по едно и също време да поставите картата с памет и двете сим-карти във формат NanoSIM. Това е едно чудесно инженерно решение на компанията Samsung и ни се желае да имаме вяра, че сходна настройка ще я забележим и в бъдещите флагмански апарати – Samsung Galaxy S10 и S10+. Малко по-близо до десния край е ситуиран и микрофонът.

На лявата странична част се намират бутона Bixby. Да си признаем, не сме почитатели на умния помощник на Samsung, защото в по-голямата си част, той е безусловно ненужен. Но за някои модели, като Samsung Galaxy Note 9 е пуснат специфичен ъпдейт, допускащ да се прикачи към този бутон нещо по-полезно и належащо. Да се надяваме, че и при Samsung Galaxy A9 2018 ще стане допустима тази алтернатива.

 В центъра изпод се намира конектора USB Type-C и това е плюс в съпоставяне със Samsung Galaxy A7 2018 – при него за спестовност е употребен остарелия към този момент Micro-USB. Вляво от USB Type-C е ситуиран обичания на аудиофилите – 3,5 мм жак за слушалки. В дясно – микрофона и представителя.

Що се отнася до задната част на апарата, то той се отличава от Galaxy A7 по заоблените си ръбове. Четирите камери и светкавицата са ситуирани в горния ляв ъгъл, а на равнището на най-долната камера в центъра се намира дактилоскопичния датчик. Освен това, датчика за пръстови отпечатъци пада тъкмо под показалеца в случай че държите смарт телефона с дясната ръка. Малко по–долу се вижда и надписа Samsung. Няма нищо повече на гърба.

 Като цяло, Samsung Galaxy A9 2018 комфортно лежи в ръката. Така, че дизайнът на Galaxy A9 по-скоро ни харесва, в сравнение с не. Но, както е казусът с Galaxy A7, то бихме предложили преди покупка да вземете смарт телефона в ръката си и да разберете дали Ви подхожда този диагонал или е тъкмо противоположното и би трябвало да обърнете внимание на по-малките смарт телефони.
 Екран
Скучно е да се написа за екраните на смарт телефоните на Samsung, тъй като те просто са страхотни и са най-хубавите на пазара. В Samsung Galaxy A9 2018 е употребен 6,3-инчов Super AMOLED екран с резолюция 2220 х 1080 пиксела. Тази разграничителна дарба е задоволителна за комфортното сърфиране в интернет, играенето на игри и гледането на клипове в YouTube. Както и в Galaxy A7, тук се поддържа Always on Display – ще можете да виждате всички известия, идващи от другите приложения и месинджърите, даже без да отключвате смарт телефона.

Автоматичната бляскавост работи вярно. Дисплеят е елементарен за четене, даже и при ярка слънчева светлина. Настройката за избор на режима на екрана изцяло съответствува с тази в Galaxy A7.


Производителност
Samsung Galaxy A9 2018 – първият смарт телефон на компанията Samsung не с фирмен Exynos чип, а с Qualcomm Snapdragon 660 — и това е чудноват избор за смарт телефон на стойност почти 1000 лева

В Geekbench 4, Snapdragon 660 набира 1602 точки в едноядрения режим и 5672 точки в многоядрения. В AnTuTu, резултатите са също малко по-високи – смарт телефона съумя да регистрира 136817 точки. Като цяло, много междинни резултати за смарт телефон от 2018 година.

 В игрите се следи почти същата картина, както и при Samsung Galaxy A7 2018. Смартфонът без проблеми се оправя с гонките в „Asphalt 9: Легенди“ на най-високи графични настройки. Към работата на смарт телефона в GTA San Andreas нямаме никакви недоволства, само че в шутъра PUBG Mobile към този момент обичайно се вижда закъснение във фреймрейта, даже и на междинни графични настройки – те са изключително забележими при скок от самолета, само че като цяло е допустимо да се играе на междинни настройки.


Камери
Това би трябвало да е най-впечатляващото в телефон – четирите камери са нещото което виждаме за първи път, само че фотосите на Samsung Galaxy A9 2018 на първо четене не демонстрираха нещо необикновено. Особено спрямо А7, който е с три камери Да, телефонът снима задоволително, само че почтено казано персонално аз не виждах смисъла от цели 4 камери.

Ето какво въпреки всичко вършат те. Първият и главен модул е получил резолюция от 24 мегапиксела и апертура f/1.7. След това е модулът с 5-мегапиксела и апертура f/2.2, който е виновен за размазването на фона на фотосите (за резултата боке). Третата камера – широкоъгълна с ъгъл на видимост от 120 градуса (8 мегапиксела, f/2.4). Последният модул — 10-мегапикселова матрица и телеобектив (f/2.4), осигуряващ два пъти оптично нарастване.



Сега да забележим по какъв начин наподобява това на процедура. По подразбиране Samsung Galaxy A9 снима във формат 18,5:9 с резолюция 16 мегапиксела.



Ако се съди по първите мнения, в окончателната версия на фърмуера за приложението „Камера“ ще се появи опция за превключване сред трите обектива: широкоъгълния, зум-а и елементарния. В нашата версия на фърмуера може да се избира сред два: елементарния и зумиращия. Регулирането на настройките за снимане е допустимо благодарение на AI в режим „Оптимизация на кадъра“. Смартфонът разпознава 19 подиуми и усъвършенства цветовите настройки.

       

При снимане на близки обекти, Samsung Galaxy A9 концентрира отлично, което разрешава да се основат в действителност положителни фрагменти.



  Селфитата на Samsung Galaxy A9 2018 както и при Galaxy A7 се получават отлични, само че при нощните фотоси пораждат много въпроси. Снимките не са с най-хубавото си качество, само че в случай че светкавицата по дифолт е включена, то цветопредаването става неестествено и апарата стартира да боядисва фотосите в жълто. Но би трябвало да се признае, че Samsung Galaxy A9 2018 въпреки всичко снима малко по-добре от по-малкия си другар.

 Използването на цели четири съществени камери наподобява мощен маркетингов ход, само че на процедура Samsung Galaxy A9 не демонстрира тези резултати, които се чакат от него. Силните страни за камерата на смарт телефона — необятния ъгъл на снимане, естественото възпроизвеждане на цветовете, точното фокусиране, положително размазване.

При сложни условия на снимане – неприятно осветяване, мащабиране, трептене – смарт телефонът губи прихванатите точки и фотосите стават шумни и размити.
 Автономия
Апаратът устоя няколко дни в нормален режим на работа, а в случай че сте деен консуматор на смарт телефоните, без проблем ще издържи до края на вечерта.
Има ли отбрана от навлизане на вода?
Както и в тази ситуация със Samsung Galaxy А7, А9 няма отбрана от навлизане на вода. Незнайно за какво, от Samsung са премахнали тази значима функционалност в своите среднобюджетни устройства. Да се надяваме, че в идващото потомство от A-серията, тя ще се завърне.
Има ли Samsung Pay?
Да, Samsung Pay участва в Samsung Galaxy A9 2018. По наше мнение, системата за разплащания на компанията Samsung сега е водач на пазара и в края на краищата, за разлика от Apple Pay и Гугъл Pay, благодарение на Samsung Pay Вие можете да платите във всички терминали, които поддържат заплащане с пластмасова карта. Особено огромно значение този миг има за европейските страни и Съединени американски щати: там надалеч не на всички места можете да платите по безконтактен метод и в множеството случаи ще се нуждаете от пластика.


Качество на звученето
Стерео-звук в A9 2018 липсва. Но звученето на смарт телефона е доста хубаво. По наше мнение, даже е малко по-добре, в сравнение с A7 2018. Единственият представител се намира в дъното и това е най-правилното решение – в апаратите от А-серията, той е изместен в дясната странична част, където при гледане на филми или игри, Вие неумишлено го закривате с пръст.


Обобщение
Galaxy A9 2018 се оказа много добър уред с почтени механически характерности, само че при него явно липсва задоволително характерност и мощ на процесора, а четирите камери биха могли да бъдат и по-добри. Той е идеално решение за хора, които търсят хубав и настоящ спартфон на стойност до 1000 лева Хардуерът работи добре с главните приложения. Моделът е здрав и задоволително стилен, а розовият цвят, който беше в нас би бил съвършен подарък за всяка дама. Може би чакахме малко повече от камерите, само че броят им в никакъв метод не въздейства на качеството, а по-скоро основава многообразие при режимите на снимане. Ако се абстрахираме от това – смарт телефонът снима добре за телефон, позициониран тъкмо под флагманите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР