„Основните фактори на социално-икономическата среда за инвестиции и интелигентен растеж

...
„Основните фактори на социално-икономическата среда за инвестиции и интелигентен растеж
Коментари Харесай

Обсъждат развитието на Враца на икономически бизнес форум

„ Основните фактори на социално-икономическата среда за вложения и образован напредък са съществуването на капиталова интензивност на управляващите и локалните бизнесмени, ясни стратегически цели, правна рамка и тласъци за вложителите, естествен, човешки и теоретичен капацитет, осъвременена пътна инфраструктура, обучение и подготовка на популацията, основани зони за промишленост и високи технологии. Налични ли са и на какъв стадий от развиването са тези фактори в нашата област? Безспорно в нашата област има общински кметове и представители на бизнеса, с които интензивно работим за привличане на вложения посредством установяване на капиталови терени, показване профила на общините, маркетинг и реклама, създаване на нормативна база от общинските препоръки, само че тези ограничения би трябвало да се трансфорат в цялостна идея и действителни решения за ускорение на капиталовия развой. Направиха се обилни усъвършенствания по модернизирането на републиканската пътна мрежа и тук би трябвало да оценим приноса на инж. Петя Аврамова като депутат, а в този момент и като районен министър. Имаме своите триумфи в подготовката на квалифицирани фрагменти в междинното професионално и висшето обучение. Тази година, за първи път учениците, които ще учат специалности са доста повече. В процентно съответствие те са 66%, а учениците, които ще учат профили 34%. Най-доброто достижение в областта на образованието е, че огромна част от фрагментите са по поръчка на локалния бизнес, който обезпечава действителни работни места. Маркирах част от дейностите, които сме подхванали досега. Надявам се при представянето на кмета на община Враца по тематиката „ Как да създадем привлекателна дестинация за вложения “, както и на останалите лектори да се покаже ясната картина на нашата ресурсна готовност за развиване на капиталовия развой и основаване на климат за образован напредък. Очаквам да продължим партньорството с Министерство на стопанската система, Българска организация за вложения, Национална компания „ Индустриални зони “, бизнеса, районните звена и неправителствените организации за превръщането на област Враца и целия Северозапад в територия за стопански напредък “, с тези думи регионалният шеф на област Враца Малина Николова поздрави участниците в Икономическия бизнес конгрес „ Иновации и образован напредък “, проведен от Областен информативен център – Враца и община Враца.
В двудневния конгрес вземат участие кметове и представители на регионалните администрации, общините от Северозападен регион, на бизнес организации, на образованието и неправителствения бранш.
Кметът на община Враца Калин Каменов показа главните хрумвания за основаването на привлекателна дестинация за вложения.
Изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев показа капиталовите условия в България и по какъв начин те оказват помощ на евентуалните вложители.
Темата беше продължена с представянето на Националната компания „ Индустриални зони “ като стратегически сътрудник на вложителите в България.
Видеопослание към участниците в икономическия конгрес насочи еврокомисарят по цифрова стопанска система Мария Габриел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР