Основната причина за проблема при метростанция „Хаджи Димитър“ са проливните

...
Основната причина за проблема при метростанция „Хаджи Димитър“ са проливните
Коментари Харесай

Директорът на метрото: Аварията при станция Хаджи Димитър е основно заради проливните дъждове

Основната причина за казуса при метростанция „ Хаджи Димитър “ са проливните дъждове, съобщи на брифинг шефът на „ Метрополитен “ ЕАД Стоян Братоев, представен от организация " Фокус ".

„ Причините са няколко. Основната е, че в този интервал на дъждове равнището на река Перловска се е повдигнало, цялата територия е била наводнена. Увеличил се е водният напън и по тази причина се е повдигнал релсовият път. Има още елементи, по които се работи, само че изпълнителите би трябвало да разкрият една линия, с цел да забележим по какъв начин ще подредим построяването. Като се подреди, ще бъде ясно какво ще бъде нужното време за всеки от стадиите. Трябва да се разчисти градивният бетон. Оказа се, че е извънредно здрав. Взехме две самостоятелни прави. Първите към този момент излязоха и подхожда на плановите условия. В новия план се залагат същите параметри на бетон “, изясни Братоев.

„ Една стотинка общината няма да заплати, тъй като секторът си е в гаранция. Все още не може да се каже чия е виновността. Строителите ще си изпълнят уговорката да отстранят вредата. Още не можем да кажем каква наказателна клауза ще им желаеме. При строителство по този способ, когато има доста подземни води, той е доста сложен за създаване. В други сектори е по-плитко и равнището на подземните води даже не покрива тунела. Тоест, подобен рисков сектор ние нямаме. Въпреки всичко, е предоставено на проектантите да създадат инспекция и на прилежащите сектори ", добави Братоев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР