Основната полза от свиване на дейността на Западните фармацевтични компании

...
Основната полза от свиване на дейността на Западните фармацевтични компании
Коментари Харесай

Западни фармацевтични компании свиват дейността си в Русия, кой има изгода от това

Основната изгода от стесняване на активността на Западните фармацевтични компании на съветския пазар могат да извлекат производителите на генерични медикаменти от Азия, най-вече предприятия от Индия. Такава вероятност виждат специалисти от ДРТ (бившия Deloitte), написа " Комерсант ".

По думите на колегата от ДРТ Олег Березин, техни клиенти измежду индийските фармацевтични компании към този момент демонстрират интерес към разширение на наличието си в Русия. Той не посочва поименно нито един от тях, само че изяснява, че индийските производители на генерици получават лицензи от Западни компании при по-добри условия от съветските, което им разрешава да продават медикаменти на по-ниски цени.

Глобални фармацевтични производители като Roche, Novartis, Pfizer, MSD, AbbVie, Sanofi, заради военните дейности в Украйна, прекратиха набирането на участници в настоящи клинични изпитвания в Русия и не започват нови. Трима производители отстраниха от пазара обособени медикаменти, а 15 " играчи " към този момент са се отдръпнали от маркетингови акции и образуване на нови тествания в страната, посочи шефът на Асоциацията на самостоятелните аптеки Виктория Преснякова.

В същото време от асоциацията означават, че доставките на медикаменти и вещества за тях на съветския пазар през тази година не са се трансформирали като цяло и няма дефицит на вносни медикаменти. Само от време на време има местни спирания на доставките поради пренастройване на логистиката.

Общият търговски оборот сред Индия и Русия, по данни на съветската страна, се е нараснал фрапантно през 2022 година. Една от главните аргументи за това е внезапното нарастване на съветските енергийни доставки за Индия в изискванията на наказания.
 Финландската фармацевтична компания Orion Pharma си потегля от Русия
Първа Западна фармацевтична компания си потегля от Русия

Тя е измежду първите 100 в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР