Основателят на онлайн гиганта Amazon и най-богатият човек в момента

...
Основателят на онлайн гиганта Amazon и най-богатият човек в момента
Коментари Харесай

Милиардерът Джеф Безос спасява света

Основателят на онлайн колоса Amazon и най-богатият човек сега - Джеф Безос, счита да влага милиарди в развиването на своята галактическа компания Blue Origin и по този начин да... избави света. Той, дружно с друго огромно име в бизнес средите в Щатите - Илън Мъск, от години приказва намерено за своите инвестиции в едно бъдеще, в което милиони хора ще живеят и работят в Космоса. В изявление за немския медиен конгломерат Axel Springer Безос споделя за какво е толкоз жизненоважно за човечеството да изследва необятните опциите на Космоса, написа профит.бг.

Нека да ви дам единствено няколко цифри. Ако вземем вашето тяло, вие ядете храна и посредством вашия метаболизъм изгаряте към 100 вата сила. Вашата мощ, вашето тяло в този случай се равнява на една 100-ватова крушка. И това ви прави извънредно ефикасни. Мозъкът ви употребява към 60 вата от това. Впечатляващо ", споделя той за така наречен базово метаболитно равнище, което демонстрира междинната сума калории или сила, които би изгорило едно човешко тяло за 24 часа. „ Ако погледнем развитите страни обаче, ние използваме доста сила.

Средно за тях това метаболитно равнище е 11 000 вата. Така, като човешко създание, използваме 100 вата. В изискванията на развития свят обаче използваме 11 000 вата. И това число пораства ”, споделя Безос.

В идващите години тази консумация ще продължи да пораства с по няколко % годишно. По неговите думи, единствено след няколкостотин години, с цел да се задоволи тази консумация, цялата повърхнина на Земята ще би трябвало да бъде покрита със слънчеви кафези да вземем за пример. „ Това е същинска енергийна рецесия. И тя ще се случи скоро. Нямаме доста време, тъй че какво можем да създадем? Да приемем сюжета, че се преместим някъде другаде в Слънчевата система. Там могат умерено да живеят трилион души. А в случай че имаме трилион население, ще имаме хиляди айнщайни и хиляди моцарти, както и безпределно доста източници на неограничена сила.

Това е светът, в който желая моите праправнуци да живеят ”, изяснява Безос. Засега компанията му Blue Origin интензивно работи върху плана за изпращане на туристи в Космоса. Нейният екип създава и нови ракети, с които да се изстрелват спътници, както и да се изпращат хора в Космоса. Сред бъдещите проекти на компанията обаче е и да се работи върху планове за хабитат в Слънчевата система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР