Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин обяви началото на изтеглянето

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин обяви началото на изтеглянето
Коментари Харесай

Пригожин обяви изтеглянето на ЧВК Вагнер от Бахмут ВИДЕО

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи началото на изтеглянето на наемниците от Бахмут. Бойците ще заминат за отмора и преквалификация до 1 юли, а на мястото им в Бахмут ще дойдат постоянни войски. Това съобщиха от пресслужбата на Пригожин в Telegram.

„ Изтегляме частите от Бахмут в този момент в 5 сутринта, 25 май. До 1 юни главната част ще бъде предислоцирана в тиловите лагери. Прехвърляме позиции на военните: муниции, позиции – всичко, в това число сухи дажби “, сподели Пригожин, добавяйки, че на постоянните войски, несъмнено, ще бъде мъчно.

Преди това началникът на военизираното формирование съобщи, че напускането на Вагнер от Бахмут би трябвало да стане до 25 май.

Ще сменим цевите, ще изправим оборудването и ще сме подготвени за по-нататъшни дейности “, сподели представителят на въоръжената група.

" Тръгваме към тиловите региони, главното е деликатно, един по един. Всички тръгваме до 1 юни, приготвяме се и по-късно ще получим нови задания. Прехвърляме всички позиции на военните: партер с легло и спално долни дрехи. Оставете им сапун, вземете четките за зъби. Амунициите също ще ги оставим ", предизвестява Пригожин своите вагнеровци.

Бийбър и Долик са основните герои на ЧВК " Вагнер " в Бахмут

Той също по този начин сподели, че с цел да помогне на съветските постоянни войски, той решил да остави двама опитни военни, на които е предоставена главната роля в завладяването на Бахмут. Той ги назова " два фактора " за триумфа на ЧВК " Вагнер ".

" Два фактора повлияха, двама души, които оставяме на военните. Елате при мен, момчета. Това е Бийбър, а това е Долик. Следователно, в случай че на военните им е мъчно, те ще се изправят и ще блокират пътя на украинската войска... Момчета, не обиждайте военните, в случай че нещо - те са с нас ", сподели Пригожин.

Лисий чорт максимально принижує російських солдатів
— Serhii Sternenko ✙ (@sternenko)

Над една от административните здания на Артемовск се появи знаме на ДНР. Сградата е една от дребното останали непокътнати в Бахмут.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР