Основателят на частната военна компания Вагнер“ Дмитрий Пригожин заяви днес,

...
Основателят на частната военна компания Вагнер“ Дмитрий Пригожин заяви днес,
Коментари Харесай

Пригожин направи признание, „Вагнер“ се топи при Бахмут

Основателят на частната военна компания " Вагнер “ Дмитрий Пригожин съобщи през днешния ден, че боевете за вдишване на контрола над украинския град Бахмут " на практика унищожили " украинската войска, само че също по този начин " нанесли съществени вреди " на неговите сили, съобщи Ройтерс.

" Сраженията за Бахмут през днешния ден към този момент на процедура унищожиха украинската войска, само че за жалост също по този начин нанесоха съществени вреди на частната военна компания " Вагнер ", сподели Пригожин.
-->
За отбелязване е, че ТАСС обръща внимание единствено на част от изказването на Пригожин – тази за “унищожението на  украинската войска “, без да означи изказаното от шефа на “Вагнер ” за понесени вреди.

Британското министерство на защитата дава различен взор върху сраженията за Бахмут – че украинските войски са изтласкали съветските наемници, стремящи се да слагат под надзор значим път за доставки за армията на Киев, заяви ДПА.

Британските военни специалисти означават, че преди този момент наемниците от " Вагнер " са се намирали " на няколкостотин метра " от пътя.

Министерството на защитата в Лондон отбелязва също, че е имало дефицит на жива мощ в редовете на “Вагнер ”, откакто от наемническата войска били освободени 5000 от  пандизчиите, наети да се борят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР