Осигурилият третата си световна титла във Формула 1 Макс Верстапен

...
Осигурилият третата си световна титла във Формула 1 Макс Верстапен
Коментари Харесай

Без изненада в Лас Вегас - Верстапен пак е пред всички

Осигурилият третата си международна купа във Формула 1 Макс Верстапен не пропусна да завоюва и Гран при на Лас Вегас. Това бе 18-и триумф на нидерландския водач на Ред Бул за сезона, макар че започва от втора позиция. Още на първия завой на пистата водачът в класирането затвори Шарл Льоклер, при което принуди водача на Ферари да напусне пистата, с цел да избегне удар. По-късно нидерландецът бе осъден за действието си с 5 секунди, което обаче не направи изключително усещане на първенеца. Това бе 53-а победа в кариерата му, с което той се изравни със Себастиан Фетел и към този момент е на трето място във безконечната класация. 
 
В крайното класиране Льоклер остана на 2.070 секунди зад Фертапен и изпревари единствено с 29 стотни втория водач на Ред Бул Серхио Перес. Четвърти приключи французинът Естебан Окон с Алпин, а не пета позиция приключи канадецът Ланс Строл с Астън Мартин. В зоната на точките са още двамата водачи на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин и австралиецът Оскар Пиастри с Макларън.

Малко след старта британецът Ландо Норис с Макларън се заби в стената и отпадна от надпреварата, като незабавно съобщи по радиостанцията, че е добре и излезе незасегнат от болида. Той въпреки всичко бе откаран в медицински център, с цел да се ревизира положението му. На пистата бе пусната кола за сигурност. При подновяването на надпреварата имаше контакт и сред болидите на Фернандо Алонсо и Валтери Ботас.

В първата част на надпреварата имаше разменено водачество, като на първата позиция се редуваха Ферстапен и Льоклер. В един миг нидерландецът влезе в бокса, само че смени единствено гумите си, а не и повреденото предно крило, с цел да не губи време.

В 36-ата обиколка Льоклер си върна лидерската позиция, откакто изпревари Серхио Перес, който три обиколки по-рано бе излязъл преди всичко. Това бе чудесно каране за мексиканеца, който не бе в Топ 10 на старта на надпреварата.

В края на надпреварата Макс Lерстапен се откъсна самичък напред и продължи от самото начало да усилва задатъка си, правейки най-бързи обиколки на пистата. В 43-ата обиколка Шарл Льоклер направи неточност и бе изпреварен от Чеко Перес.

Буквално в последния миг Льоклер нападна, изпревари Перес и не разреши на мексиканеца да контраатакува, което му обезпечи второ място в крайното класиране.

Популярният реализатор Джъстин Бийбър развя флага за край на болидите, а след края на надпреварата Ферстапен запя огромния шлагер на Елвис Пресли " Вива Лас Вегас ". 


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР