Още по темата България иска по-голяма защита на правата на

...
Още по темата България иска по-голяма защита на правата на
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако британският парламент отхвърли споразумението за Brexit

Още по тематиката
България желае по-голяма отбрана на правата на жителите след Brexit

Лидерите на Европейски Съюз утвърдиха договорката за Brexit, топката е в полето на Англия
25 ное 2018
Ами в случай че няма договорка

Споразумението за овакантяване на Англия може да не бъде утвърдено в английския парламент
23 ное 2018 Отхвърлянето на съглашението за Brexit ще бъде рисковано и ще докара до разделяне и неустановеност. С този аргумент английският министър председател Тереза Мей се пробва да убеди депутатите, които са против нейния проект. Тя би трябвало да завоюва поддръжката на Народното събрание, откакто в неделя водачите на Европейски Съюз утвърдиха договорката за английското овакантяване на съюза. Това обаче няма да е елементарно, защото доста депутати, в това число от ръководещата Консервативна партия, са срещу.

Парламентът ще реши дали да утвърди или да отхвърли документа най-вероятно на 12 декември. Какви са разновидностите, в случай че депутатите гласоподават " срещу ", разказва BBC.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Напускане без договорка

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година Ако Народното събрание отхвърли съглашението, министрите ще имат 21 дни да показват пред депутатите проект какво считат да вършат оттук-нататък. След това държавното управление ще има още 7 дни да придвижи през Народното събрание декларация, позволяваща на депутатите да изразят позицията си по отношение на посоката на деяние. Съветници на Тереза Мей споделят, че Народното събрание ще спре Brexit без договорка, само че не е напълно ясно по какъв начин може да стане това.

Още един опит

През интервала от три седмици сред отхвърлянето на съглашението за Brexit и условието към министрите да предложат проект на дейности могат да се разиграят няколко сюжета. Премиерът може да направи втори опит за пробутване на договорката за напускането през Народното събрание, защото от законова позиция това е допустимо. В този случай документът може да е същият, само че към този момент действителността ще е друга, което може да повлияе върху позицията на депутатите.

Друг референдум

Възможно е огромна част от депутатите ненадейно да прегърнат концепцията за различен референдум за преустановяване на блокажа в Народното събрание и прекъсване на Brexit. В момента към 8 консерватори и 44 лейбъристи обществено поддържат второ допитване. Но това може да се случи единствено в случай че държавното управление показа законопроект за провеждането и болшинството депутати го утвърди.

Парламентарни избори

Има два метода за предварителни избори съгласно английското законодателство и двата включват избор на доверие в Народното събрание. Но както показват от Bingham Centre for the Rule of Law " с тиктакащия часовник за Brexit е доста мъчно да си представим по какъв начин това съставлява решение на казуса ". Защото в случай че държавното управление не изиска удължение на преговорния интервал, времето на Народното събрание и на кабинета да съгласуват курс на деяние ще бъде извънредно лимитирано.

Договорен Brexit без договорка

Има спекулации и за така наречен контрактуван Brexit без договорка, при който Англия ще изиска от Европейски Съюз едногодишно удължение на участието, преди да напусне по изискванията на Световната комерсиална организация. Някои твърди брекзитъри може да харесат този процес, само че е неразбираемо дали Народното събрание ще го поддържа, даже и да има умишлен избор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР