Още лятото на 2022 година Narod.bg алармира, че депутатът от

...
Още лятото на 2022 година Narod.bg алармира, че депутатът от
Коментари Харесай

Удар на Narod.bg: Ето я „Понци схемата“ на Nexo – пирамидата ни вкарва в конфликт със САЩ и Великобритания

Още лятото на 2022 година Narod.bg сигнализира, че депутатът от 43-ото Народно заседание (2014 – 2017 г.) Антони Тренчев е основно настоящо лице в огромна икономическа машинация за над 4 милиарда $, обвързвана с компанията за цифрови финанси и покупко-продажба на криптовалута Nexo.

Няколко дни откакто в четвъртък сутринта прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа (НСлС) влязоха в офисите на българската криптокомпания Nexo, разследвайки компанията за скица за пране на пари, финансови и данъчни закононарушения, както и заобикаляне на интернационалните наказания против Русия българската страна е на път да бъде злепоставена пред цялата интернационална общественост.

Чутовния скандал с пирамидата „ NEXO “ освен може да срине имиджа на България, само че въвлече страната в спорове с Америка, Англия, и страни от европейския съюз включително Белгия, Нидерландия.

Narod.bg научи, че службите дефинират Nexo като треторазрядна пирамида, която не кореспондира с изискванията и условията на банка за криптовалута.

Осведомени източници разкриха, че вследствие на пирамидалната активност на Nexo ще пострадат елементарни хора, най-вече американски жители и такива от Западна Европа, които освен ще изгубят част от вложенията си, само че в последна сметка ще се окажат длъжници.

Един от борда на шефовете Коста Кънчев, който е братовчед на Константин Кънчев, началник на „ Хелпкарма “, която компания се свързва с отклонение на пари от СМС за заболели и нуждаещи се хора е получавал в своя хардуерен портфейл „ ЛЕДЖЪР “.

Ето и схемата по която пирамидата Nexo препира пари:

Всеки един от вложителите в началото е пращал своята криптоинвестиция, с цел да може действително да закупи Nexo токени в независим, изцяло обособен частен портфейл, който обаче изцяло се управлява от Коста Кънчев.

Реклама

Напълно независимо и по неразбираеми правила и претекстове Коста Кънчев в следствие превежда на адреси в тържищата KRAKEN и BIANACE, които той управлява.

Част от сметки на Кънчев в платформите са били създавани както на негово име, по този начин и на компания ZENGA, записана в Белис, с която той е директно обвързван.

След като направените криптоинвестиции бъдат обърнати от сметките KRAKEN и BIANACE в долари и евро, Кънчев е теглел парите и правел незабавни преводи към персонални сметки в швейцарската банка PIKTET.

Службите ревизират и съществуването на преводи към други сметки на разнообразни лица, множеството, от които свързани с плана „ Да, България “.

Във времето Кънчев завърта схемата на пререкание, посредством придобиване, като стартира да продава обезпечението на потребителски средства по съществуващи заеми за придобиването на по този начин наречените ликвидни средства, с цел да може  по този метод да се завърти схемата за следващо разпределяне на нови заеми.

Източници от службите за сигурност дефинираха Nexo като пирамидално конструкция от времената преди 20 години, която скрита зад имиджа на криптобанка употребява съществуването на поръчителство от настоящи заеми, с цел да продаде против ликвидни финансови средства, с цел да може да се употребяват тези средства в следствие за увеличение на портфейла от заеми.

Действайки пирамидално с цел да въвлече повече непознати жители, най-вече от Америка и Западна Европа, при започване на 2020 година „ NEXO “ отваря нова ниша, като стартира да приема депозити в американски долари по метод по който е работила дотогава в Европа и Англия, без да има нужния за това лиценз.

За да заобиколи законовите правила и най-много потребителите от Съединени американски щати, които в последна сметка се явяват излъгани, „ NEXO “  реализира активността с американски долари под предлог, че самите депозанти закупуват криптовалута издавана от „ NEXO “ с валутен курс 1 към 1 американски $ и вследствие на това всички тези клиенти на „ NEXO “ ще бъдат обезпечени с рента от компанията, която тя назовава USDX.

Вероятно в последна сметка схемата „ NEXO “ ще се окаже форма на остарялата и известна пирамидална скица „ Понци “.

За да размие незаконната си скица, „ NEXO “ съвсем не оперира на територията на България, като с помощта на това съвсем няма излъгани български жители, само че за тази сметка потърпевшите и пострадали американски жители и британски жители. са стотици.

Едва ли американците ще оставят непотърсена отговорност за крупната машинация над техните жители, което Англия към този момент съобщи, че ще предприеме нужните деяние.

Много евентуално е казусът „ NEXO “ да последва образеца на Ружа Игнатова, като се  стигне до екстрадиция от България на отговорните лица и същите да бъдат съдени по американските закони.

Това несъмнено е най-хубавия и логичен излаз на обстановката имайки поради, че евентуално високопоставените обществени персони ще се оправят с прокуратурата в България.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР