Още израелски заложници на Хамас и палестински затворници в Израел

...
Още израелски заложници на Хамас и палестински затворници в Израел
Коментари Харесай

Още 14 израелски заложници на Хамас и 42-ма палестински затворници може да бъдат освободени днес

Още израелски заложници на " Хамас " и палестински пандизчии в Израел се чака да бъдат освободени през днешния втори ден от примирието сред палестинското ислямистко придвижване и управляващите в Тел Авив, дало къса отмора на жителите на Газа след седем седмици на бойни дейности, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Израелските управляващи оповестиха, че през днешния ден се чака да бъдат освободени 14 заложници, държани от " Хамас " в линията Газа след нападението против Израел на 7 октомври, както и 42-ма палестински пандизчии, намиращи се в израелски затвори.

Според в. " Таймс ъв Израел ", представен от ДПА, Израел в началото ще трансферира арестуваните в пандиза " Офер " в окупирания Западен бряг, с цел да бъдат прегледани от представители на Международния Червен кръст. Вестникът се базира на представители на израелското ръководство на пандизите.

Телевизия " Ал Джазира " заяви, че израелските управляващи ще освободят 18 дами и 24 момчета в тийнейджърска възраст.

Според малкия екран според едно от изискванията в съглашението бойците от " Хамас " би трябвало първо да освободят израелските заложници, държани в Газа, преди да бъдат освободени палестинските пандизчии.

След освобождението си палестинците ще се върнат там, където са живели преди - на Западния бряг или в Източен Йерусалим. Първата група палестински пандизчии се състоеше от малолетни и от дами, изпратени в израелски затвори за разнообразни закононарушения - от хвърляне на камъни до набези против полицейски чиновници. Сред тях имаше и такива, които са били задържани, само че по този начин е не са били изправени пред съда, отбелязва израелският в. " Аарец ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР