Още двама търговци на гласове в полза на ДПС паднаха

...
Още двама търговци на гласове в полза на ДПС паднаха
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Още двама изборни търговци на ДПС арестувани – плащат от 15 до 100 лв. на глас

Още двама търговци на гласове в интерес на Движение за права и свободи паднаха в клопката на Министерство на вътрешните работи, заяви източник на Narod.bg под пагон. На 21.03.2023 година при извършена спецоперация за противопоставяне на битовата престъпност и пазаруване на гласове според график, одобрен от главсека на Министерство на вътрешните работи, провеждана на територията на ОДМВР Ямбол и по отношение на получена оперативна информация за манипулиране на изборните права на жителите са открити данни за осъществени две закононарушения по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс, както следва:

Реклама

Първият случай касае осъществени обиски на адрес в гр. Ямбол, ул. „ Росица 52 “, населяван от Марина Жорова Янкова на 32 година, при които е открит и конфискуван бележник, в който са изписани имена, прякори и суми на лица. Налице са данни за осъществяване на банкова активност без позволение „ лихварство “ по смисъла на член 252 от Наказателен кодекс, при която се дава обещание на избрани лица даване на имотна полза в размер от 15 до 30 лева, както и не начисляване на лихви по отпуснатите им  в заем суми, за да ги склони да гласоподават в интерес на Движение за права и свободи на идните избори за Народно събрание. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на ОДМВР Ямбол по член 167, ал.2 от Наказателен кодекс.

При различен обиск в търговски обект в гр. Стралджа, ул. „ Дъбрава “ 7, благосъстоятелност на Веселин Добрев Тодоров на 38 година, е открита и конфискувана тетрадка с изписани в нея имена, прякори и против тях – дадени суми. Налице са данни, че Тодоров с прякор „ Весито “ влияе на свободния избор на лица от ромската общественост в Стралджа, предлагайки им суми от 20 до 100 лева да гласоподават в интерес на Движение за права и свободи на изборите на 2 април. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) Стралджа по член 167, ал.2 от Наказателен кодекс.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР