Още древните египтяни са били наясно с чудотворните свойства на

...
Още древните египтяни са били наясно с чудотворните свойства на
Коментари Харесай

Зелената глина - не само красота, но и здраве от земята

Още античните египтяни са били наясно с чудотворните свойства на този вид глина - зелената. Освен в процеса на мумификация (поради антибактериалния й ефект), са я употребили и при разнообразни отравяния - даже с гъби, както и за заздравяващи компреси. В наши дни съвсем няма хора, които да не са чували за нея. По-голямата част от вас сигурно са я употребили като маска за лице или коса. Дори животните и се доверяват - когато са заболели, те търсят водоеми, където има глинеста почва, тъй като глината е „ заразила ” с лечебните си свойства и водата.

Полезно деяние на хумата за здравето

Научно нееднократно е доказвано нейното антибактериално деяние. Те е незаменимо универсално лекарство. Действа противовъзпалително и прочиства тялото от насъбраните отрови. Притежава свойството да нападна и унищожава нездравословните микроорганизми, без да унищожава клетките. Все още се вършат проучвания по отношение на действието и върху разнообразни типове злокачествени и доброкачествени тумори. Хумата работи регенериращо на организма. В състава и влизат желязо, магнезий, алуминий. Въз основа точно на минералите, преобладаващи в състава й, лечебната глина може да бъде бяла, зеленикава, жълтеникава или розовееща.

Както към този момент споменахме, огромна част от нас са я тествали и то не един път, главно с цел да освежат кожата или косата си, да отстранят досадни пъпчици или противен пърхот. Това, обаче не е всичко, което може да получите от нея. Известно ли ви е, че можете да я ползвате и за вътрешно приложимост с убеждението, че е безвредна за здравето ви? Абсолютно е по този начин с едно-единствено „ изискване ” - за вътрешен банкет да ползвате единствено зелена хума.

Зелената родопска хума

Уникалността на зелената родопска глина се дължи на един малко прочут детайл - иридий. Интересното при него е, че той не е със земен генезис и е радиоактивен. Радиоактивната сила на тази глина се усилва с приема на слънчеви лъчи. Може да звучи в действителност стряскащо, само че е научно потвърдено, че тази радиоактивност е изцяло безвредна за човешкото тяло. Отличителен „ белег ” на този тип хума е, че тя има светлосив към зеленикав нюанс. Добре е да оставим хумата, която ще използваме, малко да се нагрее на слънцето.

Външно приложение на хумата срещу:
под формата на прясна каша

Главоболие ( на слепоочията)
Трудно заздравяващи рани
Разширени вени
Обриви и екземи
Ухапвания от инсекти
Гъбични болести на ноктите
Артрит - сполучливо обезболява
Парадонтоза и възпалени венци (жабуркане с разредена каша)
Акне, пърхот и косопад
Подсичане на кожата при бебетата


Вътрешен банкет на зелена хума при:
(след съблюдаване на напътствията за приготвяне)

Усилена умствена и физическа активност
Прочистване на токсините в храносмилателния тракт
Пролетна отмалялост
Анемия
Заболявания на черния дроб
Подагра
Диабет
лекуване на колит и гастрит
Псориазис
Катаракта и глаукома

Внимание! При запек е противопоказно да ползвате зелена хума за вътрешен банкет.

3 съществени правила при потреблението на лечебна глина:

Да не се съхранява в железни съдове и да не е в досег с каквито и да е други железни предмети, защото металът може да промени химическия и състав.

Хубаво е да бъде изложена няколко дни на въздух и директна слънчева светлина, преди да бъде употребена

Смесването и с разнообразни артикули като яйца, мляко и други може да понижи лечебното й деяние. Най-добре е постоянно да я разтваряте в малко количество вода (в взаимозависимост от указаното ви количество, схваща се)

И най-после най-важното - за вътрешен банкет изберете глина, която е сертифицирана и предопределена за тази цел. Допитайте се до експерт, преди да започнете подобен тип лекуване.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР