Осем преливащи язовира има в момента в страната поради силното

...
Осем преливащи язовира има в момента в страната поради силното
Коментари Харесай

Ревизоро: 8 язовира в страната преливат

Осем преливащи язовира има сега в страната заради мощното снеготопене, 4 се чака да прелеят, но се освобождава размер. От тях нито един не е рисков, стремежът е да влязат в реките. Това изясни пред бТВ министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизиро.

Той обаче не пропусна да означи, че всеки язовир, който е цялостен, е евентуално рисков. По тази причина трябва речните корита да са чисти, не всички кметове и регионални шефове обаче са заинтересувани да го вършат.

Има язовири, които преливат целогодишно - " Струма " при Кърджали, във Велико Търново - " Йовковци ", " Камчия " прелива, казусът е с екипите и чистенето.

Пишат се наставления на кметове, те обаче споделят - " Нямаме пари ". Снегът потегля обаче и да се изяснява, че са писани писма, към този момент е късно ", изясни още министърът.

" Камчия е цялостна, прелива в язовир и ще има вода за 4 години, както и за индустрията за Девня, по този начин и ще има питейна вода за всички. " Жребчево " е качил 300 000 млн., на 360 ще бъде спрян и ще се изпуска през ВЕЦ-ове, с цел да има за идващите две години вода ", добави Ревизоро.

Подробната информация: Язовир " Христо Смирненски " е пред преливане, " Среченска бара " е пред преливане, язовир " Тича " - за 4 година има вода питейна, " Камчия " - прелива, " Ясна поляна " е пред преливане, " Асеновец " край Сливен има вода за две години, " Студена " е изпразнен - държи се на 20 милиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР