Гордост – това е любимият ми грях.“ С тази реплика

...
Гордост – това е любимият ми грях.“ С тази реплика
Коментари Харесай

Гордост и прошка

„ Гордост – това е обичаният ми грях. “ С тази имитация стартира и приключва филмът „ Адвокат на дявола “, останал в киноманските мемоари с неподражаемите Киану Рийвс (изкушавания) и Ал Пачино (изкусителя).

Преди няколко дни мина парадът на гордостта в София, щедро полят от поддръжката на посолствата на Съединени американски щати, Англия, Австралия, Холандия и няколко мултинационални компании опериращи у нас1. На този церемониал се изявиха голям брой реализатори, за чиито възнаграждения нищо не чухме. (Вероятно са пели гратис.) Чухме обаче, че една от актрисите демонстративно свалила „ националната си принадлежност “ изразена в тясна полиестерна рокля в цвят бяло, зелено, алено и захвърляйки я както змия кожата си, останала по-новата си еднаквост – още веднъж полиестерна, в цветове – розово, лилаво, оранжево - несполучливо копие на дъгата.

Българите и България възвряха. Но гневът е неприятен консултант.

Работата на гнева в актуалната политика (парадът на гордостта е политика, другояче за какво политически институции застават зад него), работата на гнева и гордостта е да осъществят политиката на омразата. Днес „ разделяй и владей “ не са задоволителни. Днес е нужно да мразиш, тъй като омразата е гибел – духовна и материална, а разделянето е единствено преодолимо положение – краткотрайно и неосъзнато (всички сме свързани). Защо политиците избират гибелта пред заслепяването е тематика на различен диалог, само че корените на казуса намираме в систематичното начало на всичко. (Доколкото системата е цялост от детайли – забележими и невидими и всички са част от цялото, то някои „ пречат “.)

Като православни християни, обаче, по ни отива да следваме завета на Христос, който съгласно Ваклуш Толев е най-високият лъч в осветление на човешката еволюция със заръката да обичаме врага си, да обичаме близък си както себе си2. А какви, в случай че не ближни са ни българските актьори, които са се съгласили да създадат нечие събитие?! И вместо да ги съдим, затваряме и глобяваме дано им извиним, а те дано сторят нещо свястно за България и света. БЕЗПЛАТНО. Без поддръжката на задгранични посолства. Без поддръжката на фонд „ Култура “ спонсориращ шоа на травестите на цената на няколко живото спасяващи интервенции за деца. Без поддръжката на столична община, която е оставила столицата на България да наподобява съвсем на гето изписано на латински. Без поддръжката на българските политици, които за 36 години докараха България до локвата на образованието, промишлеността, държавността и самочувствието. (Изключвам една дребна част, която към момента има небосвод и височина, и се пробва да гради.) Без поддръжка и без пари, БЕЗПЛАТНО, дано онази актриса с полиестера и нейните сътрудници от сцената на гордостта създадат едно свястно дело за България и за света.

Нека БЕЗПЛАТНО се провеждат и изпълнят страната с плакати под надпис „ ОБИЧАМ БЪЛГАРСКИѢ ЕЗИК “, да застанат като рекламни лица до продуктите на всички тези български производители, които към момента етикират на български, с български букви, да подканят българите да изберат стоките с надпис на български. Нека им трепне сърцето за обстоятелството, че един специфичен народ – българският е получил божествена писменост, която е връзка със свещеното, а значи с най-важното. Нека им трепне мозъкът, че Бог е Слово и всичко е посредством словото. Нека усетят силата на българските знаци.

Нека БЕЗПЛАТНО се провеждат в концерти и пеят за МИР , за събаряне на оръжията, за прекъсване на войната, за преустановяване на убийствата. Да пеят до момента в който не се разсънят всички. Нека да им трепне сърцето за това, че умират почтени и подведени хора, за това, че зад всеки принудително погубен живот има най-малко една унищожена душа, по тази причина, че всяка стотинка вложена в братоубийство е епохи вложени в деградация на цялата човешка раса. Нека усетят силата на любовта.

Нека ДОБРОВОЛНО отидат и приказват в студиата на малките екрани за същинското принуждение – насилието върху СЪЗНАНИЕТО НА ДЕЦАТА и възрастните посредством филмите, операциите и вести изпълнени с преднамерено прожектирано принуждение, ненавист, неистини и самоунищожително държание. Нека им трепне сърцето за това, какъв брой елементарно е и какъв брой платено (заплати и хонорари) е да съучастваш в развъждането на бъдещия черноглед, нарушител, дегенерат или просто разрушител на мира и хубостта. Нека усетят силата на истината.



Нека им извиним, тъй като те не знаят какво вършат.

Ако знаеха, щяха да схванат, че да си полиестерен, конюнктурно подсилен, заплатен и краткотраен е обикновено и не поражда капка логичен интерес в съзнанието на 14-вековна България. Нека им извиним, дано ги призовем да създадат нещо свястно за родината и света - без горделивост, а с дълбочина.

Само по този начин ще осъзнаят, че самочувствие и почитание не може да им даде никое посолство или компания подкрепили присъединяване им в някакво събитие. Самочувствие може да им даде единствено 7528 годишният корен (по българския календар) и Богът. Така ще осъзнаят, че да си православен, значи да вярваш в триединството на Бог, Син и Светия дух – системата на творчество, въодушевени и създание, която е неизменима. Така ще осъзнаят, че да си българин значи да си Ор-фей (фея), т.е. да приказваш с Бог, да си нестинар, т.е. да чувстваш с Бога, да написа с българските букви и да приказваш на български, т.е. да изразяваш Бога. Така ще осъзнаят, че СВОБОДАТА Е ИСТИНАТА и всички ние я носим в сърцето си, без значение дали го слушаме или не.



Направете нещо свястно за България и света, актьори на гордостта, и бъдете простени. Заменете гордостта с обич.

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5520Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед5202Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед8944Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед7704Н. Пр. доктор Желко Йович: Нито една страна на Балканите не може да напредва, в случай че няма политическа и икономическа стабилностАлтернативен Поглед21873Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед209908Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107456Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед97699Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР