Органнизаторите на масовото ходене на плаж до лятната резиденция на

...
Органнизаторите на масовото ходене на плаж до лятната резиденция на
Коментари Харесай

Полицията избирателно пуска на плаж в сарая само симпатизанти на Доган

Органнизаторите на всеобщото вървене на плаж до лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка Росенец бяха спрени в събота сутринта от полицейски кордон, който пуска изборно единствено хора, пристигнали в поддръжка на Доган.

Охраната пуска хора с шапки на Движение за права и свободи и тениски на Делян Пеевски, само че не и други протестиращи. Полицаите не отговорят на въпросите на един от уредниците Ивайло Мирчев по какъв симптом разпознават кои протестиращи да пуснат и кои не. Служителите на реда настояват, че пазят публичния ред и чакат полицейско предписание.



Инициативата за всеобщо вървене на плаж тази събота пристигна откакто преди дни съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парк “Росенец “, само че беше изпъден от охранители на НСО. Случката с охранявания от НСО сарай прерасна в межуинституционална война сред президента, държавното управление, прокуратурата, обиски в президентската институция и последвали митинги против олигархичнния модел. Скандалът взе главата и на началника на НСО.

Акцията за съботно вървене на плаж цели по суша и по море хората да се придвижат до засипания с трошляк плаж в парка. Същевременно обаче бяха проведени и контраплажуващи в поддръжка на Доган, като още нощес на място дойдоха с рейсове хора от Гърмен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР