Организацията на евреите в България Шалом“ изрази възмущението си от

...
Организацията на евреите в България Шалом“ изрази възмущението си от
Коментари Харесай

Шалом скочи на шефа на КТ Подкрепа

Организацията на евреите в България „ Шалом “ изрази възмущението си от мнения на президента на синдиката " Подкрепа " Димитър Манолов, който съпостави Холокоста със актуалните събития в България.

" Днес с оскърбление чухме президентът на един от най-големите работен съюзи и синдикати да прави съпоставяне сред предоставяне на оръжие във войната с Украйна и депортирането на евреите по време на Холокоста.

По думите на господин Манолов: „ Преди 80 години в Европа има консенсус за това, че евреите би трябвало да минат през концлагери и да им се случат всякакви неща. България е била единствената страна, която е споделила: „ Ние пък това нещо не го харесваме “, декларират от " Шалом ".

" Бихме желали да напомним на господин Манолов и на всички в българското общество, че историята на Холокоста и на починалите в нея не трябва и няма да служи за политически цели. Ние като общество изискуем това на всички интелектуалци, ръководители на православната черква и елементарни хора, които са в действителност виновни за спасяването на българските евреи.

Искаме и за следващ път да напомним, че България отпред с цар Борис III и българското държавно управление са измежду първите, които прегръщат нацистката човеконенавистна идеология, в това число и изпращането на евреи в концентрационните лагери и единствено делото на тези общественици, загърбили баналния ежедневен политически дискурс в името на човешки животи води до историята от преди 80 години.

Намираме сравняването на Европейския съюз и режима на Нацистка Германия за не просто неуместни, а плашещи и призоваваме личностите, които разясняват днешните събития да се въздържат от сходни съпоставения ", споделят от еврейската организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР