Организацията на евреите Шалом“ излезе с остра позиция срещу разпространяването

...
Организацията на евреите Шалом“ излезе с остра позиция срещу разпространяването
Коментари Харесай

„Шалом“ алармира за фашистки книги на Пловдив чете

Организацията на евреите „ Шалом “ излезе с остра позиция против разпространението на фашистка литература на Алеята на книгата на пл. Централен в Пловдив.

Ето цялостния текст:

Позиция

на Организацията на евреите „ ШАЛОМ “ – Пловдив по отношение на предлагана литература на книжния базар на пл. Централен във връзка самодейността „ Пловдив чете

Организацията на евреите „ ШАЛОМ “ – Пловдив с безпокойствие откри, че на книжния базар в нашия град, на пл. “Централен “, на щандове се предлага откровена фашистка литература. Не прави чест на издателите на тези пасквили и уредниците на самодейността „ Пловдив чете “ да обявяват трудове, които естествения човек от дълго време е отрекъл. Сега, когато по света се шири ненавист, ксенофобия, антисемитизъм е позорно да се оферират на хората  книги, които са дело на психопати и на персони, сеещи ненавист.

Организацията на евреите ШАЛОМ в България от дълго време води битка с разпространяването на злоба сред хората, не забравяйки историческите обстоятелства в годините.  Обръщаме се към съответните органи, към уредниците на този базар, да реагират и да спрат търговията с тази позорна литература. Толерантното наше българско общество не заслужава такова пренебрежение.

Председател на ОЕ „ ШАЛОМ “ – Пловдив

инж. Светлозар Калев
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР