Подаването на документи ще е от 3 до 17 юли,

...
Подаването на документи ще е от 3 до 17 юли,
Коментари Харесай

Отварят програмата за книги на пловдивски автори

Подаването на документи ще е от 3 до 17 юли, формулярите за кандидатстване са оповестени целогодишно и могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Пловдив 

Община Пловдив посредством отдел „ Култура, археология и културно завещание “ уведомява заинтригуваните, че набирането на планове по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “ по Наредбата за финансиране на начинания в областта на културата стартира на 3 юли.

Срокът тази година за подаване на пакета документи е от 3 (понеделник) до 17 юли (понеделник), включително

Формулярите за кандидатстване са оповестени целогодишно и могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Пловдив http://www.plovdiv.bg, в раздел „ Култура “, в обявата „ Наредба за реда и изискванията за финансиране на начинания в областта на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив “, К4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

Финансирането е в размер на до 800 лв. за стихосбирка и до 3500 лева за белетристична творба. По този съставен елемент се финансират разноски за авторски възнаграждения, редакторска и коректорска активност, дизайн.

Важно: По този съставен елемент се финансира подготовката до стадий „ електронна книга в PDF “ на произведения в област: художествена литература (стихосбирка, алманах разкази, разказ, драматургия, книга за деца), литературна рецензия, литературна история, литературоведско проучване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  произведения, значими за Пловдив) по реда и изискванията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да аплайват издателства , които показват пловдивски писатели или значими за града издания.

Документи за финансиране ще се одобряват от 3 до 17 юли 2023г . в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „ Стефан Стамболов “ №1 с сътрудник отдел „ Култура, археология и културно завещание “ за Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “. Документи се одобряват и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Припомняме, че през предходната година, по К4 бяха финансирани следните 10 книги:

–        „ Албум Време/Образ Четири десетилетия, разказани от камерата “ на Проф.Клео Протохристова, дфн и  Соня Станкова

–        „ Спомен от Пловдив  2 “ на Димитър Райчев

–        „ Помня Пловдив. Градът и покрайнините “ на Юлий Славов

–        „ 100 портрета от Златю Бoяджиев “ на Димитър Пампулов

–        “Витражи “ на Иван Вълев

–        „ Създател  на  глобуси “ на Димитър Гачев

–        „ Вая и вещиците “ на Ваня Чернева

–        „ Писма до сина ми “ на Крум Филипов

–        „ Нещата, за които мълчим “ на Ина Иванова

–        „ Макгахански блусове и балади “ на Юлий Шумарев

Отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на община Пловдив пожелава триумф на пловдивските създатели и на техните издатели! 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР