Организацията, която от години претендира, че “единствена” има правото да

...
Организацията, която от години претендира, че “единствена” има правото да
Коментари Харесай

“Мъртви души” раздували членската маса на Съюза на съдиите в България

Организацията, която от години претендира, че “единствена” има правото да показва позиции от името на всички над 2200 български съдии – така наречен “Съюз на съдиите в България”, е раздувала членската си маса с машинация. Това се открива при стартиралата с последните промени в Закона за правосъдната власт процедура по обявление участието на магистрати в разнообразни организации – сдружения, клубове, фондации, съюзи и даже “тайни общества”.

ССБ, който се управлява от политизирана и подвластна върхушка от съдии, свързани с олигархичния кръг “Капитал” и с престъпния приватизатор Иван Костов, години наред твърдеше, че има над 900 действителни членове. Истината, която чак в този момент става ясно е, че в голямата си част тези съдии от дълго време не са били настоящи или с години не са заплащали членския си импорт, което е задоволително съображение то да се смята за прекъснато. Едва в този момент обществото схваща, че е било обект на груба операция в продължение на години.

Една от аргументите, които явно е карала компрометираната върхушка на Съюза на съдиите в България да раздува членския си състав с “мъртви души”, е била обвързвана и с желанието им по този начин да издействат по-големи финансови приходи под формата задгранични грантове. Доскоро от соросоидния ССБ твърдяха, че имат 903-ма членове. От няколко дни броя е понижена на 852-ма, само че още не е ясно какъв брой от тези съдии от дълго време са пенсионери, т.е. нямат общо със правосъдната система, както и какъв брой действително са си плащали членския импорт. Защото в правния мир няма разбиране да си член на клуб, в случай че не си заплатил съответната такса. Дори на кортовете на Малееви, в случай че не си платиш членския импорт, няма да те пуснат да играеш тенис на “златните кортове”, които семейството на днешните протестъри получиха против няколко панелки в “Обеля”.

Най-късно до 14 септември всички български съдии, прокурори и следователи би трябвало да изпълнят и заявяват участието си в разнообразни неправителствени организации, професионални съюзи и сдружения по ползи или с идеална цел, както и в случай че има такива, които са членове на “масонски ложи”. Тази смяна се наложи, с цел да се увеличи равнището на бистрота измежду магистратите, както и да се подсигурява, че няма скрити зависимости, които биха оказвали въздействие върху едно или друго магистратско решение.

Най-големите съперници на това осветляване на връзките на магистратите, несъмнено, са членовете на върхушката на ССБ. На ръба на Закона на правосъдната власт, част от тези съдии са почнали да подават заявления, в които се пробват да уронят престижа на правосъдната власт и да иронизират законодателя. Политизирани и подвластни съдии почнали да показват в декларациите, че членуват в разнообразни обществени мрежи. Подобен акт, преди всичко, демонстрира извънредно ниския морал на съдиите от ССБ, а на второ място - и обикновени знания. Социалните мрежи не са организации с идеална цел, те са търговски сдружения, а всеки техен консуматор се явява “клиент”, ползващ съответната платформа, стратегия или програмен продукт.

Истинското лице на компрометирания и подмолно дирижиран Съюз на съдиите в България ще лъсне на 14 септември, когато ще се окаже, че организацията може и да няма представителност от най-малко 5% от съдиите у нас, което да й даде право да бъде сътрудник при разискванията на разнообразни кадрови проблеми и стратегически решения с само законния орган по тези въпроси – Висшият правосъден съвет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР