Организацията, грижеща се за Wi-Fi технологията пусна официално новата версия

...
Организацията, грижеща се за Wi-Fi технологията пусна официално новата версия
Коментари Харесай

Wi-Fi Alliance публикува защитния стандарт WPA3

Организацията, грижеща се за Wi-Fi технологията пусна публично новата версия на предпазения протокол за безжично свързване WPA.
След като Wi-Fi Alliance анонсира при започване на тази година идващото потомство на протокола Wi-Fi Protected Access (WPA), тази седмица той го пусна и публично. WPA3 завишава доста сигурността със стягане на механизмите по автентикация и отбрана на обменяните данни спрямо миналата версия на WPA. В същото време, организацията ще продължи да поддържа и усъвършенства WPA2 – чака се необятната нахлуване на WPA3 да отнеме няколко години. Очаква се двата стандарта да могат да работят безпроблемно дружно чрез временен режим, а откакто поддръжката и потреблението му се схване от повече устройства, той да стане наложителен.

WPA3 предлага два съществени оперативни режима: личен и корпоративен. Основна характерност на първия е разширената отбрана против офлайн речникови офанзиви и опити за отгатване на паролата, а дружно с това усъвършенствана отбрана при избор на по-слаба ключова дума и потреблението на Forward Secrecy (FS, Perfesct Forward Secrecy, PFS), което подсигурява отбрана на връзките дори в случаите, в които паролата е била разрушена.

WPA-3 Enterprise, от своя страна предлага 192-битово криптиране за мрежи, които се нуждаят от в допълнение равнище на сигурност, усъвършенствана мрежова резистентност и по-добра съгласуемост в случаите, в които би трябвало да бъдат интегрирани някаква форма на криптографски принадлежности. И двата формата – персоналния и корпоративния – не разрешават потреблението на морално остарели протоколи и изискват Protected Management Frames (PMF), който пази против подслушване и подправяне на връзките. PMF е наличен също по този начин и за WPA2 сега.

Заедно с това, организацията показа и Easy Connect, система, която прави по-лесно свързването на IoT устройства и такива за смарт дома към безжични мрежи. Технологията опростява този развой като разрешава потребителят да добави устройство към мрежата като сканира специфичен QR код със смарт телефона или таблета си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР