Организациите се насочват към облака за по-бърза дигитализация на бизнеса

...
Организациите се насочват към облака за по-бърза дигитализация на бизнеса
Коментари Харесай

SaaS формира над 50% от приходите в публичния облак


Организациите се насочват към облака за по-бърза цифровизация на бизнеса си
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните разноски за публични облачни услуги надвишават 0,5 трилиона $ годишно. Повече от половината от този пазар към момента се пада SaaS решенията (софтуер като услуга), сочи нов отчет на IDC.

Анализаторите пресмятат, че общите доходи на доставчиците на обществени облачни услуги през 2022 година са достигнали 545,8 милиарда $, което е с 22,9% повече по отношение на миналата година. SaaS сегментът е повишен с 18,4% до 246,3 милиарда $. Продажбите на PaaS (платформа като услуга) технологии бележат растеж от 31,2% до $92,6 милиарда, а приходите от IaaS (инфраструктура като услуга) решения се усилват с  26,2% до $115,5 милиарда.

„ Променящите се пазарни условия, внезапно възходящите разноски за облачни услуги и бързите нововъведения на доставчиците оказват помощ за поддържане на двуцифрен напредък на пазара на SaaS. Следващото потомство SaaS артикули ще употребява напредъка в AI, с цел да обезпечат невиждано нарастване на продуктивността в области като персонализиране, потребителско преживяване и оперативна успеваемост “, разяснява анализаторът на IDC – Франк Дела Роза.
още по темата
Първите пет снабдители на публични облачни услуги – Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Salesforce, Гугъл и Oracle – дружно управляват 41% от цялата промишленост. Освен това тези компании са съумели да усилят приходите си с 27,3% на годишна база.

Водещите международни снабдители на обществени облачни услуги не престават да влагат в своята инфраструктура, като чакат както следващи талази на миграция към облака на обичайни корпоративни ИТ приложения, по този начин и повишаване на търсенето на нови облачни AI решения. Проучването на IDC демонстрира, че множеството компании възприемат своя снабдител на облачни услуги като най-близкия стратегически сътрудник.

IDC предвижда, че разноските за съществени облачни услуги (IaaS и PaaS) ще продължат да се усилват, като темпът на напредък ще бъде даже по-голям от общия пазар на клауд услуги. Това е обвързвано с желанието на организациите да употребяват облачни технологии за по-бърза цифровизация на бизнеса си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР