Организаторите на тенис турнира “Уимбълдън” ще наложат строги правила за

...
Организаторите на тенис турнира “Уимбълдън” ще наложат строги правила за
Коментари Харесай

Уимблъдън ще иска уверение от руските и беларуските тенисисти, че не подкрепят войната

Организаторите на тенис шампионата “Уимбълдън” ще наложат строги правила за достъп на спортисти от Русия и Беларус поради войната в Украйна. Въпреки че спортистите от тези две страни бяха изключени от съвсем всички интернационалните надпревари, техни представители към момента продължат да играят тенис, само че без флага на страната си.

Третият шампионат от Големия шлем за годината ще се състои сред 27 юни и 10 юли, а Найджъл Хъдълстън, министърът на спорта във Англия, организира няколко диалога с държавни чиновници, с цел да дефинира какви ограничавания ще бъдат наложени.

Според The ​​Sun, съветските и беларуските тенисисти би трябвало да потвърдят, че няма да заявят поддръжката си за нашествието на Русия. Спортисти от Русия и Беларус няма да играят под флага на своите страни, нито ще могат да носят цветовете на страната на състезаниетов Лондон.

„ Имах срещи с разнообразни длъжностни лица по отношение на глобите, наложени на спортистите. Ако руснаците и беларусите желаят да се състезават в Обединеното кралство, те би трябвало да бъдат самостоятелни. Искаме застраховка. Те ще дадат писмени изказвания, че не получават пари от Путин, Русия или Беларус. Искаме да сме сигурни, че те няма да вършат изказвания в поддръжка на Путин, Русия или Беларус. Ако спортистите споделят, че са неутрални, ние желаеме да сме сигурни, че нямат нищо общо с Путин “, разкрива Найджъл Хъдълстън.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР