Организатори на гей парада София Прайд“ са били привикани на

...
Организатори на гей парада София Прайд“ са били привикани на
Коментари Харесай

МВР привиква джендърите от „София Прайд“ по сигнал на БСП

Организатори на гей парада „ София Прайд “ са били привикани на разпит в полицията по прокурорско дело, формирано по сигнал на близки до Българска социалистическа партия. Това оповестиха във фейсбук профила си от джендърите от „ София Прайд “.

Сред разпитваните са били представилите на Българския Хелзинкски комитет и на фондация GLAS. Освен тях показания са давали и Галина и Елена, участници в акцията за парада, които са се снимали с двете си деца за билбордове.

Антиджендър

От известно време битката с „ джендър идеологията “ е един от целите на Българска социалистическа партия. Лидерката им Корнелия Нинова се ядосваше даже на учебниците по биология, в които се изяснява, че някои хора може да имат хомосексуална ориентировка.

Поелата на кръстноносен поход против „ дждендър идеологията “ Българска социалистическа партия провежда и народен референдум по тематиката. От поста на „ София Прайд “ излиза наяве, че сигналът, по който са били разпитвани, е бил подаден от инициативния комитет за референдума.

„ Представители на фондация GLAS и БХК бяха извикани в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да дадат пояснения и „ да посочат точния брой гей двойки, взели участие в акцията и точния брой фамилии от мъж и жена, сключили легален брак според Конституцията на Република България, както и фамилиите, които не са гей двойки “.

Това не е първо-априлска смешка, а текст от прокурорската инспекция, която е почнала по сигнал на Инициативния комитет за привикване на референдум против „ джендър идеологията “, проведен от Българска социалистическа партия “, написа в поста им.

Реклама

Това е тормоз

Според „ София Прайд “ дейностите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са тормоз. Те се заканиха, че ще подадат сигнали до интернационалните институции. От организацията тъврдят още, че Галина и Елена са били привикани, „ с цел да дадат пояснение за какво са си разрешили да се снимат с децата си и да настояват, че са едно обикновено и честно българско семейство “.

„ Питаха ни главно дали нашите деца са в риск “, сподели пред бТВ Елена Генова.

Според съпредседателя на инициативния комитет за референдума юрист Владимир Шейтанов билбордовете нарушавали публичния ред.

„ Върховният интерпретатор на конституцията се е произнесъл какво е семейство. Не може да съществуват фамилии във типа, в който се популяризират на плакатите “, споделя той пред бТВ.

От организацията заявят още, че през последните два месеца няма изясненост кой е направил вандалски дейности против акцията им, макар че такива сигнали са подадени до прокуратурата.

„ Нито полицията, нито прокуратурата, нито Комисията за отбрана от дискриминация са подхванали стъпки по отношение на вандализираната акция „ Нашето семейство те кани на София Прайд.

Вместо да проверява кой заля с черна багра, надраска с обиди и закани и скъса част от рекламите, Софийската районна прокуратура е почнала инспекция дали акцията заплашва открития правов ред в страната, дали насажда сексизъм и дали показва еднополовото семейство като висша полезност?!? “, пишат те.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР