Органът за гражданска авиация обяви ново удължаване на изискванията за

...
Органът за гражданска авиация обяви ново удължаване на изискванията за
Коментари Харесай

Ново удължаване на изискванията за влизане в Гърция

Органът за гражданска авиация разгласи ново удължение на условията за влизане в Гърция за ограничение разпространяването на COVID-19. Удължаването е до 1 октомври 2021 година, оповестява Greek City Times, представен от БГНЕС.

Директивата не разрешава влизането в Гърция на жители на трети страни отвън Европейски Съюз и Шенгенските зони, в това число техните съпрузи или лица, с които са сключили съглашение за взаимно общуване, и техните малолетни деца.

Тя не включва пасажери, пътуващи по основни аргументи, и непрекъснато пребиваващи в следните 36 страни: Австралия, Северна Македония, Обединени арабски емирства, Съединените американски щати, Обединеното кралство, Израел, Канада, Беларус, Бахрейн, Нова Зеландия, Катар, Китай, Кувейт, Украйна, Русия, Саудитска Арабия, Сърбия, Сингапур, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Япония, Ливан, Азербайджан, Армения, Йордания, Молдова, Бруней, Сан Марино, Андора, Ватикана, Монако, Турция, Косово и Китайски Тайпе.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ограниченията в Гърция, които влизат в действие от 13 септември...

Всички пътуващи до Гърция, без значение от националността, би трябвало да попълнят електронен формуляр за локация на пасажери (PLF) когато и да е преди заминаването на полета за Гърция.

За пътуващите до Гърция изискването за влизане в страната е едно от следните:

1) Да са приключили имунизация против COVID-19 минимум четиринадесет (14) дни преди идването и да показват имунизационен документ на гръцки, британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език, публикуван от обществен орган.

2) Да са били диагностицирани като негативни при лабораторен тест за COVID-19 посредством PCR метода в границите на последните седемдесет и два (72) часа или в границите на четиридесет и осем (48) часа преди идването в Гърция при положение на бърз тест.

3) Като опция, пътуващите до Гърция могат да имат документ за заболяване, който е годен от 30 до 180 дни след първия позитивен тест за COVID-19.

4) Полетните пасажери от чужбина могат също по този начин да показват, в дигитален или отпечатан тип, европейски дигитален документ за COVID-19 или подобен, публикуван от трети страни, който включва информация за типа на имунизацията, резултатите, датата и типа на направения тест.

Същите условия за влизане в Гърция (ваксина или негативен тест, или документ за заболяване, или дигитален сертификат) важат и за малолетните деца на възраст над 12 години.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР