Орехите са незаменими за профилактика и лечение на метаболитен синдром,

...
Орехите са незаменими за профилактика и лечение на метаболитен синдром,
Коментари Харесай

Лечебни свойства на ореховите черупки

Орехите са незаменими за профилактика и лекуване на метаболитен синдром, сърдечно-съдови проблеми и диабет вид 2.

Противовъзпалителните субстанции в орехите играят специфична роля в поддържането на здравето на костите, като способстват за загубата на тегло и предотвратяват затлъстяването. Фактът, че този драгоценен подарък на природата е необходим на всички, без значение от пол и възраст, надали е загадка за някого. Орехите са освен вкусни, само че и без пресилване ни оказват помощ да живеем.

Поради наличието на огромен брой потребни субстанции в орехите, тази ядка се употребява необятно в националната медицина. Освен това се употребяват всички негови елементи: орехова черупка, вътрешност, орехови загради.

Черупките на орехите имат позитивен резултат върху всички процеси на организма в човешкото тяло. Регулират метаболизма и са положителни за храносмилателната система. Обикновено в тинктурите и отварите от орехови черупки и загради се употребяват дружно, защото по лечебни свойства те не отстъпват едни от други. Все отново преградите към момента са по-подходящи за лекуване на щитовидната жлеза, защото наличието на йод в тях е по-високо.

 Орехови черупки

Голямо количество хранителни субстанции се концентрира в твърдата обвивка на ядката на ореха. Аминокиселините вземат участие във всички метаболитни процеси, оказват помощ на имунната система да се бори с инфекциите. По-специално, ореховата черупка съдържа огромно количество калций, желязо, цинк, магнезий. Има и йод и витамини P, A, C, група B. Този комплекс възвръща салдото на тялото, оказва помощ за нормализиране на психическото положение, успокоява нервната система, възстановява съня.

Черупка от незрял орех (зелена) е положително лекарство против камъни в жлъчката. Научно потвърдено е, че черупките на зеления орех също имат антиоксидантни свойства. Те доста понижават риска от ракови кафези.

Рецепти с черупки на орехи

Рецепта за порчистване на кръвоносните съдове

Ако желаете да почистите съдовете от отрови, тогава пригответе идващия бульон. За задачата ви трябват 15 бр. черупки от орех, 500 мл вряла вода.

Свържете всички съставни елементи дружно. Сложете на слаб огън и варете 10 минути. Когато сместа стане тъмнокафява, прецедете през тензух.

 Отвара от орехови преградки Снимка: Илиана Първанова

Всеки ден приемайте по 2 с.л. запарка на празен корем (сутрин, следобяд и вечер). Курсът на лекуване е 2 седмици, след което би трябвало да извършите отмора.

Рецепта за лекуване на колит

Подобна рецепта се употребява за лекуване на колит: Смелете 200 г черупки в месомелачка или пасатор. Добавете 100 г нарязани сушени орехови листа. Поставете всички съставки в емайлирана купа и залейте с вряла вода. Варете за 30 минути.

Оставете сместа да се охлади на стайна температура. Необходимо е да приемате бульона 2 пъти дневно, на празен корем, 3 с.л.

За да не навредите на тялото, следете здравето си. Курсът на лекуване е 2 седмици, след което се предлага да се направи отмора за 40 дни.

Отвара за нормализиране на щитовидната жлеза

Черупки - от 20 ореха

Вода - 200 мл

Смелете черупката, потопете във вряща вода и оставете за един час.

Начин на приложимост: Пийте отварата от орехови черупки прецедена през марля или решето 30 минути преди хранене в продължение на две седмици. За да затвърдите резултата повторете лекуването след 10 дни.

Рецепта при екземата на Ванга

 Рецепта на Ванга с ореховите черупки

Прах от черупки на орехи е чудесно лекарство за укрепване на рани със своите противовъзпалителни свойства. Преди това суровините се сушат във фурната, по-късно се слагат в кафемелачка и се смилат.

Сместа се постанова върху обработена рана, израстък или екзема, покрива се със стерилна марля от горната страна - държи се два часа. Прахът, сходно на смес от черупка на орех, способства за бързата регенерация на епидермиса. За облекчение можете да смесите с малко количество рибено масло. Ще се получи гъста, хомогенна маса.

Внимание! Лечение с орехови черупки не се предлага при самостоятелна нетърпимост и алергии, при инфектиране на панкреаса и чревни разстройства.

Орехите могат да бъдат нездравословни даже за здрав човек, в случай че са застояли или се ядат в огромни количества. Не забравяйте за мярката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР