Орехът, познат със своята хранителна стойност и важност в кулинарията,

...
Орехът, познат със своята хранителна стойност и важност в кулинарията,
Коментари Харесай

Листата на ореховото дърво: неизползваното богатство

Орехът, прочут със своята хранителна стойност и значимост в кулинарията, съставлява значим плод с доста изгоди за здравето. Но малко знаят, че и листата на ореховото дърво също имат значими свойства и разнообразни приложения.Богат на мазнини, протеини и фибри, орехът е източник на витамини, минерали и антиоксиданти. Този плод има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система, подкрепя намаляването на възпаленията и ускорява имунната система.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук:

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

 

Въпреки че са постоянно подценявани, листата на ореховото дърво също имат скъпи свойства. Те се употребяват в обичайна медицина за лекуване на разнообразни болести като диабет, хипертония и болести на черния дроб.

Листата на ореховото дърво: неизползваното благосъстояние

Приложения на ореховите листа

 Листата на ореховото дърво: неизползваното благосъстояние Листата на ореховото дърво неизползваното благосъстояние
Листата на ореховото дърво се употребяват в чайове или като част от екстракти за възстановяване на общото здраве и лекуване на някои болести. Един от главните способи за подготвяне на чай от орехови листа е посредством запарване на сушени листа във вряла вода. Обикновено се предлага да се употребява към една чаена лъжичка сухи листа на орех в чаша вряла вода. След като се запари за към 5-10 минути, чаят се прецежда и може да се употребява. В козметичната промишленост екстрактите от орехови листа се употребяват необятно поради своите антиоксидантни качества. Те се прибавят към кремове, лосиони и други козметични артикули, защото имат способността да защищават кожата от свободните радикали, които могат да провокират увреждания на клетките и прибързано стареене.

Орехът и неговите листа съдържат скъпи субстанции, които се употребяват в разнообразни сфери от човешкия живот. Ореховото дърво освен създава вкусни плодове, само че и обогатява света си с листа, които имат скъпи свойства и намират приложения в разнородни области в живота на хората.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР